loader image

Universitatea Tehnică din Iași și HUAWEI România inaugurează luni, 5 noiembrie, un centru de instruire, unic în țară

Luni, 5 noiembrie 2018, începând cu ora 9:45, în amfiteatrul T3 din clădirea Rectoratului Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), va avea loc festivitatea de deschidere a Centrului de Instruire Huawei Authorized Information and Network Academy (HAINA).

Centrul de Instruire HAINA își va desfășura activitatea în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, fiind la ora actuală singurul centru de acest fel din țară. Creat la inițiativa Huawei Romania, acesta va desfășura programe de studiu extracurriculare în domeniul rețelelor de calculatoare și vine în întâmpinarea studenților TUIASI prin desfășurarea gratuită a activităților de instruire. De asemenea, tot prin intermediul centrului, studenții vor beneficia de o reducere de 50% pentru taxele de certificare (certificările se desfășoară în centrele autorizate Pearson VUE).

În cadrul evenimentului de luni va fi lansată și competiția studențească „Huawei ICT Competition”, prin care Huawei România își propune să motiveze studenții să lucreze pentru creșterea nivelului de pregătire în domeniile rețelelor de calculatoare și al tehnologiilor de stocare și să câștige noi cunoștințe într-un mediu competitiv, aliniat la standarde internaționale.

La eveniment va fi prezent și Liu Ke-Kevin, Country Manager și CEO Huawei Romania.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.