loader image

Workshop despre mentoratul reciproc al tinerilor susținut de psihoterapeutul Ana Băianu în cadrul proiectului „MyPeerMentor”

În cadrul proiectului internaţional de tip Erasmus+ – Strategic partnership, cu titlul „Mobile youth peer mentoring application to facilitate distance mentoring guidance for youth with disabilities” (MyPeerMentor), No. 2017-1-TR01-KA205-039752, un program dedicat mentoratului reciproc, odată cu reuniunea de la Iași a celor șase parteneri implicați în proiect, la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” ca partener (P6 – TUIasi) al proiectului, psihoterapeutul Ana Băianu va fi invitat special.

Intervenția Anei Băianu este inclusă în evenimentul organizat de către Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, pe data de 16 octombrie 2018 la ora 10:00, în sala de conferințe de la Hotel Moldova, Iaşi. Ana Băianu va vorbi despre esența și rolul mentoratului în viața oamenilor, despre relația mentor – discipol și trăirile cu care se confruntă un mentor pe perioada acestui proces. Experiența ei pe calea mentoratului îi va folosi drept suport în susținerea prezentării și le va oferi participanților o nouă viziune asupra acestui subiect atât de vast și încărcat de implicații emoționale.

Ana Băianu este membru acreditat al Colegiului Psihologilor din România, consilier organizațional, cu o vastă experiență și multiple inițiative de implicare în viața comunității ieșene. Din dorința de a crea un loc destinat atât femeilor cât și bărbaților care își doresc să descopere căi prin care pot depăși încercările grele ale vieții, Ana Băianu a creat Willing – Cabinetul de Psihoterapie și dezvoltare personală. Cu fiecare proiect în care s-a implicat, Ana Băianu a demonstrat pasiune, dăruire și har în ceea ce face. Lucrul cu oamenii presupune efort susținut, dar ea a dovedit odată în plus că se dedică meseriei și generează experiențe pozitive, memorabile pentru cei cu care interacționează. Drept dovadă stau proiectele sociale pe care le-a coordonat cu succes și care au avut ecou la nivelul orașului Iași. Printre acestea se numără Atelierele de mentorat – Fondul de burse Centric inițiate de Fundația Comunitară Iași și Centric IT Solutions România. Ana s-a implicat în calitate de mentor pentru 14 bursieri, tineri dotați intelectual din liceele ieșene. Recent, Ana Băianu s-a implicat pro bono într-un program național dedicat persoanelor defavorizate care au nevoie de suport psihologic ca urmare a unor experiențe traumatizante pe care le-au traversat. ASIS:TEL este un serviciu gratuit de sprijin psihologic inițiat de organizația non-guvernamentală RE:START ROMÂNIA. Alte inițiative frumoase și benefice pentru cei implicați au fost Be the Best You, un atelier de autocunoaștere și dezvoltare personală, evenimentul Părinți de adolescenți destinat părinților care nu găsesc calea de comunicare adecvată cu copiii lor aflați în pragul adolescenței și o colaborare în cadrul conferinței „Cum ne facem mai repede înțeleși”, un proiect dedicat părinților și profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Suceava.

Aportul Anei Băianu în proiectele cu caracter social au un ecou aparte și fiecare intervenție se remarcă prin profesionalism, seriozitate și devotament.

Director proiect – partener P6,

Prof. univ. ur. chim. Margareta Gabriela CIOBANU

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.