loader image

Workshop despre popularizarea rezultatelor cercetării, organizat vineri, 3 iunie, pentru cercetătorii TUIASI, de către Asociația Anelis Plus

Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România – „Anelis Plus” – organizează vineri, 3 iunie 2022, în cadrul Proiectului Anelis Plus 2020, workshopul cu tema „Abordări actuale în managementul informațiilor științifice și al rezultatelor cercetării”.

Sursă foto: Rudy and Peter Skitterians, Pixabay

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 17.00 și va fi găzduit de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) cu prezență fizică, în Sala de Conferințe „Cristea Niculescu-Otin”, aflată în corpul R, sediul Rectoratului.

Manifestarea va include prezentări interactive care vor aborda teme precum accesul liber la informațiile științifice, publicarea în acces deschis – oportunități și capcane, politicile UE cu privire la comunicarea rezultatelor din cercetare, fiind inclusiv o sesiune de aplicații practice, cât și una de întrebări și răspunsuri.

La eveniment vor vorbi invitați din toată țara, atât din bibliotecile centrale universitare, cât și din mediul academic. Manifestarea va fi deschisă de președintele Asociației Anelis Plus, prof. univ. dr. Luminița Silaghi Dumitrescu.

„Ținând cont de tema și scopul acestui workshop, Asociația Anelis Plus invită persoane din cadrul universității (cadre didactice, studenți la doctorat, personal de specialitate din bibliotecă), pentru a participa la această reuniune. Cunoștințele prealabile despre resursele științifice electronice, precum și cele generale în științele informării și documentării, alături de disponibilitatea de a împărtăși celorlalți membri ai comunității științifice noțiunile transmise în cadrul evenimentului, constituie un avantaj pentru atingerea rezultatelor propuse”

au transmis organizatorii
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.