loader image

A început admiterea la doctorat la TUIASI: 180 de locuri în total, 130 la buget și două sesiuni de înscriere

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a început de luni, 5 iulie, admiterea la studiile de doctorat pentru anul universitar 2021 – 2022. Depunerile de dosare se pot face în două etape: 5 – 15 iulie și 1 – 16 septembrie, concursul propriu-zis urmând a se desfășura în perioada 20 – 24 septembrie și constă într-un colocviu de admitere.

Conform calendarului aprobat la nivelul universității, prima sesiune de înscriere, 5 – 15 iulie, este urmată, pe 16 iulie, de testul la limba străină, obligatoriu pentru toți viitorii doctoranzi, care va avea loc de la ora 10.00, la Catedra de limbi străine. A doua sesiune de înscriere, 1 – 16 septembrie, este urmată din nou de un test de limbă străină, organizat pe data de 17 septembrie, la care vor participa doar cei înscriși în sesiunea a doua.

„Am început deja admiterea la doctorat de pe data de 5 iulie și avem două sesiuni de înscriere fiindcă admiterea, conform legii, constă într-un colocviu. Am introdus de anul trecut și această sesiune din vară pentru doctorat, în ideea de a ajuta studenții care sunt în această perioadă în universitate fiindcă își finalizează studiile de master și își susțin disertația. Aceștia vor putea să își depună, dacă doresc, dosarul și pentru studiile doctorale acum, fără a mai aștepta sesiunea de înscriere din toamnă”

a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI

Colocviul de admitere din data de 20 – 24 septembrie va fi urmat de transmiterea actelor în original a candidaților declarați admiși, până la data de 28 septembrie.

TUIASI a primit în acest an mai multe locuri la doctorat decât în anul anterior, în total 180 de locuri, dintre care 130 la buget. Pentru prima dată, sunt 3 locuri destinate, în urma alocării de către Ministerul Educației, exclusiv pentru românii de pretutindeni.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.