preloder

Cinci diplome și medalii de aur obținute de TUIASI și Institutul Național de Inventică la un salon internațional organizat la Cluj-Napoca

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit Diploma de Excelență și Marele Premiu al Juriului pentru realizările tehnico-științifice prezentate, alături de Institutul Național de Inventică, care aparține de instituția de învățământ superior, la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii, ProInvent, care a avut loc între 22 și 24 martie la Cluj-Napoca.

TUIASI a fost prezentă cu invenții și proiecte de cercetare pentru care a primit cinci diplome de excelență și medalii de aur. De asemenea, inventatorii universității au mai obținut un premiu din partea Universității „Politehnica” din București și un altul din partea Universității Tehnice a Moldovei.

„TUIASI și Institutul Național de Inventică participă prin tradiție, încă de la primele ediții ale ProInvent, la această manifestară dedicată creativității și cercetării științifice din România. Universitatea a primit anul acesta mai multe distincții care au certificat valoarea lucrărilor prezentate la acest salon. Anul acesta a fost o participare foarte largă; au fost prezente multe universități din țară, atât tehnice, cât și comprehensive și compozite. De asemenea, au participat foarte multe misiuni de cercetare, inventatori, inovatori independenți și multe agenții economice, diferite firme care și-au prezentat realizările”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector al TUIASI și director al Institutului Național de Inventică.

La salonul de inventică de la Cluj, care a ajuns la cea de-a XV-a ediție, TUIASI și Institutul Național de Inventică au lansat invitația tuturor universităților din țară și din străinătate interesate de cercetare și inovare de a se înscrie la Salonul internațional și Conferința „INVENTICA” 2017. Acestea vor avea loc la TUIASI în perioada 28 – 30 iunie, în Aula Universității Tehnice și în Sala Pașilor Pierduți din Corpul A, din Copou.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.