loader image

Clubul de Mecatronică înființat de Facultatea de Mecanică a TUIASI la Comănești și-a prezentat realizările la o conferință de inventivitate tehnică

Clubul de Mecatronică „LEGOBOTICS” de la Școala Gimnazială „Ciprian Porumbescu” din orașul Comănești, județul Bacău, înființat la inițiativa Facultății de Mecanică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în urmă cu mai bine de un an, începe să-și prezinte primele realizări la competiții și conferințe de profil.

clubul-de-mecatronica-infiintat-de-facultatea-de-mecanica-a-tuiasi-la-comanesti-si-a-prezentat-realizarile-la-o-conferinta-de-inventivitate-tehnica

Unul dintre astfel de exemple s-a înregistrat vineri, 18 mai, când la Școala „Ciprian Porumbescu” a avut loc o conferință în care elevii școlii au prezentat mai multe momente artistice, dar și o serie de momente care au avut în prim plan inventivitatea în domeniul tehnic. După ce în urmă cu un an facultatea a împrumutat școlii două kituri de LEGO Mindstorm, încă două fiind cumpărate cu sprijinul primăriei și al comunității locale, săptămâna trecută elevii au făcut un pas mai departe și au descoperit noi structuri ce pot fi construite.

„În urmă cu un an am făcut o deplasare specială la Comănești împreună cu doi studenți mecatroniști, pentru a-i iniția pe membrii clubului în lucrul cu kiturile LEGO – montaj, cunoaștere componente, mod de programare a modelului creat etc. S-a reușit de-a lungul timpului construirea unor modele de roboți”, a explicat prof. univ. dr. ing. Gheorghe Prisăcaru, inițiatorul acestei colaborări.

La conferința de pe 18 mai, studenții de la Mecatronică din Iași au prezentat o dronă în zbor, dar și un robot de tip „follower line”, în timp ce elevii de la Clubul de Mecatronică „Legobotics” le-au demonstrat celor prezenți felul în care funcționează roboții construiți în cadrul clubului. La eveniment, la îndrumarea reprezentanților Facultății de Mecanică, au participat și pasionații de mecatronică de la Colegiul „Dimitrie Mangeron” din Bacău, care au fost conduși de profesorul Mitică Manea, urmând a se pune bazele la o colaborare pe termen lung între aceștia și Clubul de Mecatronică.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.