loader image

Gabriel Petrea, ministru al Consultării Publice și Dialogului Social, a participat la ecologizarea de primăvară a Campusului „Tudor Vladimirescu”, alături de studenții TUIASI

Aproximativ 250 de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au luat parte sâmbătă, 1 aprilie 2017, la ecologizarea Campusului „Tudor Vladimirescu”.

Aceștia au curățat spațiile aferente căminelor și spațiile comune (parcări, trotuare etc), au plantat pomi și gard viu, iar la eveniment au fost prezenți și Gabriel Petrea, ministru al Consultării Publice și Dialogului SocialMihai Chirica, primarul Municipiului Iași, și Gabriel Harabagiu, viceprimar al Municipiului Iași.

Am acceptat invitația studenților și a conducerii Universității Tehnice din Iași pentru că eu cred că aceste campanii de ecologizare sunt unele foarte importante. Este foarte important, și subliniez acest cuvânt, pentru noi ca toată lumea să conștientizeze că aceste campanii nu fac decât să ne educe și orice lucru pe care noi îl facem în beneficiul naturii, pentru a avea un mediu curat, duce la o viață curată și noi trebuie, toți, să facem cât putem de mult pentru natură. Este un lucru important ca fiecare student, pentru că sunt cei mai educați din generația lor, să facă astfel de gesturi, să popularizeze aceste activități, și să-i învețe pe toți ceilalți că trebuie să investim în mediu.

Gabriel Petrea
ministru al Consultării Publice și Dialogului Social

Acțiunea, care s-a desfășurat sub deviza „Strânge, selectează, reciclează pentru un campus mai curat”, a fost sprijinită, ca în fiecare an, de Direcția Servicii Studențești.

Acest eveniment, ajuns deja la cea de-a patra ediție, a devenit tradiție în rândul studenților TUIASI. Pe lângă scopul evident, de ecologizare a campusului, dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la grija față de mediul înconjurător, să stimulăm responsabilizarea studenților cu privire la aspectul ecologiei și nu în ultimul rând să dăm un exemplu personal. Trebuie să ne aliniem țărilor civilizate și din acest punct de vedere, dacă dorim într-adevăr „o țară ca afară”.

Andrei Gazea
reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.