preloder

Imagini: cum s-a desfășurat cazarea studenților care vor învăța din semestrul al doilea în sistem „față în față” la Politehnica ieșeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va finaliza sâmbătă, 20 februarie 2021, procesul de cazare al studenților care urmează să desfășoare activitate didactică față în față pe parcursul semestrului al II-lea la cele 11 facultăți. Studenții însă vor veni în cămine și săptămâna viitoare, luni și marți, pentru a-și ocupa integral locurile după ce au finalizat procedurile administrative.

Până în prezent s-au cazat peste jumătate din cei estimați că ar urma să se cazeze în această perioadă, aproximativ 1.350 de tineri din cei 2.250 care sunt așteptați. În total, Campusul „Tudor Vladimirescu” va găzdui în a doua jumătate a semestrului al II-lea aproximativ 4.500 de studenți.

Universitatea a făcut tot posibilul ca aceștia să își petreacă al doilea semestru în măsuri de maximă protecție sanitară. În pregătirea camerelor și a căminelor a fost desfășurată o amplă operațiune de dezinfecție a tuturor spațiilor, care a durat în total patru zile, 13 – 16 februarie.

În urma păstrării sistemului hibrid, începând cu semestrul al II-lea, studenții din anul al II-lea de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități onsite, se vor muta cu activitatea în online. La Iași vor studia, astfel, studenții din anii I, III, IV, V și VI de la licență, cât și cei de la master și doctorat, având ore atât online, cât și în laboratoarele celor 11 facultăți ale TUIASI.

În campus, în ciuda solicitărilor numeroase pentru cazare, s-au găsit soluții pentru ca în nicio cameră să nu fie cazați mai mult de doi studenți, deși normele sanitare ar fi permis și cazarea a trei persoane. Toate solicitările de cazare ale tinerilor au fost aprobate, câtă vreme aceștia urmează cursuri în regim față-în-față, și nici în acest semestru, date fiind restricțiile impuse de pandemie, nu vor fi cazați în „Tudor Vladimirescu” studenți de la alte universități.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.