preloder

O profesoară și un student ai Universității Tehnice ajută medicii ieșeni în lupta împotriva coronavirus

Șef lucrări dr. ec. Lidia Alexa, de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, și Eduard Nechita, masterand la aceeași facultate și antreprenor, donează 350 de măști de protecție personalului medical de la Oncologie și Îngrijiri paliative de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Aflând că este nevoie de măști chirurgicale în spitalele ieșene, cadrul didactic l-a contactat pe Eduard, care are o firmă de textile, și în două ore echipa sa deja lucra la măști. „Acestea au fost făcute pe specificații tehnice date de directorul medical de la «Sf. Maria». Studentul le-a făcut și le-a dat gratuit spitalului”, a precizat Lidia Alexa. Până în momentul de față au fost donate 150 dintr-un lot total de 350 de măști, urmând ca restul de 200 să fie preluate și distribuite cum sunt gata.

Cadrul didactic a făcut și o colectă de materiale de protecție, reușind să strângă câteva mii de mănuși chirurgicale și măști de la diverse firme mici care și-au suspendat activitatea în această perioadă (cabinete stomatologice, clinici de estetică etc), distribuindu-le Spitalului „Sfânta Maria” din Iași.

Mai mult, Lidia Alexa îi îndeamnă și pe alții, persoane sau operatori care și-au suspendat activitatea și ar putea avea stocuri de mănuși chirurgicale sau măști pe care nu le folosesc, să le doneze spitalelor ieșene, care au nevoie de ele în această perioadă.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.