loader image

Proiecte de câteva milioane de lei, câştigate de TUIAŞI

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi a reuşit o performanţă impresionantă în cadrul Competiţiei 2011 PN II Parteneriate.

Instituţia de învăţământ superior a câştigat, în calitate de coodonator, nu mai puţin de şapte proiecte de cercetare. Potrivit reprezentanţilor universităţii ieşene, valoarea medie a fiecăruia dintre proiectele desemnate câştigătoare este de 3 milioane de lei.

Totodată, universitatea a câştigat, în calitate de partener, alte şapte proiecte, cu o valoare individuală cuprinsă între 400.000 şi 800.000 de lei. „Proiectele câştigate au propus teme de cercetare în domeniile ingineriei chimice şi protecţiei mediului, ingineriei electrice şi energeticei, ştiinţei şi ingineriei materialelor şi ingineriei industriale“, a arătat conf. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector cu Relaţii Internaţionale şi Imagine Universitară.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.