preloder

Rezultate remarcabile ale studenţilor TUIASI la olimpiada de matematică pentru studenţi, SEEMOUS 2020

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a fost reprezentată de șase tineri la ediția a XIV-a a olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2020”, care s-a desfășurat în perioada 3 – 8 martie 2020, la Universitatea „Aristotel” din Salonic, Grecia, organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din Grecia.

Din cauza restricţiilor generate de criza coronavirus, anul acesta au participat doar 60 de studenţi de la paisprezece universităţi din cele 26 anunţate iniţial.

Cei șase studenți TUIASI, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, sunt: Stelian Cristian Grecu, Vlad Batalan, Ioan Stanciu, Gabriel Alexandru Scînteie, Robert Daniel Curpăn şi Teodor Aniţoaei. Echipa a avut o comportare remarcabilă, reuşind să obţină două medalii de argint, prin studenţii Cristian Grecu şi Vlad Batalan, şi două medalii de bronz, prin studenţii Ioan Stanciu şi Gabriel Alexandru Scînteie.

Anul acesta, subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat, mai ridicat decât la precedentele ediții.

„Este o generație foarte bună de studenţi, pe lângă cei de anul al doilea, care au obţinut medalie şi anul trecut, avem speranțe foarte mari și pentru anul viitor, fiindcă cei de anul întâi vor putea să participe și la ediția următoare”

au declarat coordonatorii studenților.

Studenţii s-au pregătit în cadrul Centrului de Pregătire de Performanţă în Matematică de la TUIASI, sub îndrumarea profesorilor Ariadna Pletea, Marian Panţiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.