loader image

Șase studenți doctoranzi de la TUIASI au participat la cursuri de pregătire în cadrul Universității „Côte d’Azur” din Nisa

Șase studenți doctoranzi ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat la prima Școală de Iarnă organizată la Universitatea „Côte D’Azur”, din Nisa, Franţa, în cadrul proiectului internațional DocTalent4EU, la care este Politehnica ieșeană este partener. Aceasta s-a derulat în perioada 4 – 7 decembrie 2023.

„Şcoala de iarnă DocTalent4EU este o oportunitate unică pentru studenţii doctoranzi de a beneficia de o experiență de învăţarecuprinzătoare, care combină instruire online şi față în față, oportunități de relaționare cu alți participanți din cele 7 instituții partenere, din Franţa, Spania, Portugalia, Norvegia, Irlanda. Studenţii doctoranzi au beneficiat de traineri cu reputaţie internaţională, care au transmis cunoștințe și abilități valoroase, îmbunătăţind consistent perspectivele de carieră ale participanților”

au transmis reprezentanții universității

În cadrul acestui eveniment, studenţii doctoranzi au participat la cursuri despre tehnici de negociere şi comunicare, acestea fiind organizate în 3 module. Primul a fost online, în perioada octombrie – noiembrie, al doilea modul s-a derulat în perioada 4 – 7 decembrie, la sediul Universității „Côte D’Azur”, iar ultimul modul, de evaluare, va avea loc la începutul anului 2024.

În urma participării, studenţii doctoranzi vor primi credite digitale, care vor putea fi adăugate la CV, prin intermediul unui certificat Europass emis de Universitatea „Côte D’Azur”.

La aceste cursuri, TUIASI a fost reprezentată de Zakaria Owusu-Yeboah (Facultatea de Construcții şi Instalaţii), Denisa Șmadici (Facultatea de Mecanică), Raluca-Maria Țâbuleac şi Laura-Elena Grigoraș (Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”), Silvia-Nicoleta Plăcintă şi Tudor-Alexandru Filip (Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată).

„Cel mai marcant aspect a fost oportunitatea de a interacționa și colabora; dintre cei 30 de participanți din șase universități din Europa, am reușit să lucrez sau să stabilesc contacte cu fiecare, făcând această experiență cea mai relevantă șansă de networking din întreaga mea carieră academică”,

a declarat Laura Elena Grigoraș

„Experiența a depășit cu mult orice așteptare a mea. Recomand cu căldură această experiență colegilor doctoranzi care doresc să iasă din zona de confort și să se implice în activități atât de creative, care necesită o dedicare totală”,

a precizat Silvia Plăcintă

„Participarea la școala de iarnă a fost pur și simplu captivantă! Proiectul a oferit un cadru perfect atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru dezvoltarea profesională, subliniind importanța abilităților transferabile, indispensabile pentru succesul profesional, dar și șansa de networking cu oameni diferiți”,

a spus Denisa Smadici

Am apreciat desfășurarea activităților pe baza jocurilor de rol în echipe neomogene, deschiderea participanților spre a crea noi conexiuni cu persoane din alte domenii de activitate, dorința de dezvoltare a abilităților de comunicare și negociere, dar și experiența și carisma organizatorilor și persoanelor invitate. După această experiență mă consider mult mai pregătit să folosesc cunoștințele acumulate”

a explicat Tudor Filip
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.