preloder

Sesiuni de inițiere în electronică organizate de Liga Studenților Electroniști pentru elevii ieșeni

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) organizează un proiect dedicat elevilor de liceu.

„ElectroStep – Primul pas în electronică” se va desfăşura în perioada 10 martie – 5 mai 2018 în incinta ETTI, urmând ca pe parcursul a şase şedinţe elevii să înveţe principalele elemente de bază ale electronicii.

Şedinţele vor avea loc în fiecare sâmbătă, timp de două ore, în intervalul 12.00-14.00,  iar prima şedinţă va avea loc pe 10 martie, urmând ca celălalte să fie programate pe 17, 24, 31 martie, continuând şi pe 21, 28 aprilie. Deşi au fost disponibile 30 de locuri pe care elevii din întreg judeţul s-au putut înscrie, în total 40 de elevi şi-au exprimat dorinţa de a participa, urmând să fie organizată o selecție.

„Am observat încă de anul trecut că sunt foarte mulţi elevi interesaţi, anul acesta au fost şi mai mulţi, ceea ce ne bucură. Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că am avut ocazia să aplicăm pentru fondul Ştiinţescu, iar în urma unui brainstorming ne-am gândit să facem asta. Astfel îi ajutăm pe elevi să îşi descopere o pasiune, să vadă dacă le-ar plăcea să urmeze o facultate cu acest specific sau nu. Prin intermediul şedinţelor, care vor fi susţinute de membrii ai Ligii Studenţilor Electronişti, elevii vor afla mai multe despre electronică. Vom începe cu circuitele uşoare, vor putea să facă singuri un circuit, apoi vor învăţa să lucreze într-un program pe calculator prin care vor proiecta plăcuţele pe care ulterior le vor face fizic”, a explicat Diana Sandu, membru al Ligii Studenţilor Electronişti Iaşi.

La ultima şedinţă a proiectului va fi organizat un concurs unde elevii îşi vor testa cunoştinţele acumulate în urma cursurilor, urmând să fie şi premiaţi. Proiectul ElectroStep se află la a doua ediţie, prima ediţie având loc în anul 2017, în urma acestui proiect opt elevi alegând să urmeze Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.