loader image

Studenţii de la TUIAȘI construiesc un monopost de curse. Vor reprezenta România

Tinerii sunt în căutare de sponsori. Ei au nevoie de 40.000 de euro ca să poată construi bolidul cu care vor să participe la o competiţie internaţională.

Echipa TUIaşi Racing, alcătuită din mai mulţi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, caută sponsori şi sprijin pentru că intenţionează să se înscrie la o competiţie internaţională la înalt nivel – For­mula student, unde va reprezenta România. Aceştia vor construi un monopost care va permite echipei să concureze alături de echipe ale unor universităţi tehnice cunoscute din Europa şi din lume.

Aceştia au mai participat la competiţie şi în trecut, construind o maşină de curse specială pentru Formula Student Hungary, organizată în 2013 între 22 şi 25 august, fiind echipa din România cu cele mai bune rezultate acolo. Aceştia se vor folosi integral de facilităţile puse la dispoziţie de către universitate, laboratoare şi echipamente sau utilaje specifice, iar studenţii au nevoie de aproximativ şap­te-opt luni pentru a definitiva un monopost.

„Spre deosebire de multe echipe de Formula Student din lume, TUIaşi Racing este organizată şi condusă de studenţii membri în această echipă, suportul tehnic şi sfaturile în domeniu din partea coordonatorilor fiind oferite doar la nevoie“, au precizat reprezentanţii echipei.

Obiectivul de la participările de anul acesta este clasarea între primele 200 de echipe ale lumii, dar şi participarea la competiţiile desfăşurate la Gyor, Ungaria, în august, şi Polygon Most, din Cehia, în septembrie. În total, studenţii au estimat că ar avea nevoie de o finanţare de aproape 40.000 de euro, doar sculele şi costurile de execuţie fiind 5.000 de euro şi taxele de participare 6.000.

„Din experienţa anilor ce au trecut, ec­hi­pa a selectat cele mai bune soluţii a­dop­tate, experienţa acumulată şi a decis o nouă abordare a proiectului. Această nouă abordare a plecat de la bază, acordând atenţie sporită elementelor ce pot fi îmbunătăţite din punct de vedere teh­nologic, economic şi ergonomic“, au precizat studenţii.

Sursa: Ziarul de Iași

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.