loader image

Studenții TUIASI au participat la un workshop despre idei inovative în tehnologii digitale

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat la workshop-ul „My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale”, dezvoltat pe baza metodologiei Design Thinking. În timpul evenimentului, startul unui program de pre-accelerare, participanții s-au familiarizat cu metodologia Design Thinking pentru a proiecta, testa și dezvolta un produs, serviciu sau idee de afacere din domeniul tehnologiei.

„Anul acesta, în universitatea noastră, s-a desfășurat ce-a de-a treia ediție a workshop-ului Innovation Day, centrat pe metodologia Design Thinking. Ca întotdeauna, tema abordată a fost de actualitate, mai precis educația tinerilor în aria economiei circulare, managementului deșeurilor și promovarea conceptului de consum responsabil. Provocările multidisciplinarității și nevoia tinerilor de a socializa în perioada pandemiei au fost temele edițiilor anterioare. Obiectivul acestui eveniment a fost stimularea creativității și generării de soluții IT, pornind de la problemele și nevoile utilizatorilor”

a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI

Unul dintre facilitatori a fost Cristina Irod, membru al Design Thinking Society. Aceasta este pasionată de metodologii colaborative pentru formarea oamenilor care să îi ajute să își dezvolte propriile capacități și abilități de a dezvolta împreună cele mai valoroase proiecte. Cel de-al doilea a fost Alin Claudiu Apostu, antreprenor&intraprenor, founder al „Vreau să fiu antreprenor” şi „Insights” preocupat de formarea antreprenorială a tinerilor.

Workshop-ul s-a desfașurat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0180Antreprenoriat şi tehnologie în SAS TUIASI – CONNECT@SAS TUIASI² al cărui director esteconf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, președinte al CE SAS TUIASI.

„Câteva dintre provocările propuse în cadrul evenimentului «My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale» studenților participanți au fost familiarizarea cu lucrul în echipe multidisciplinare, validarea ideilor prin interacțiunea cu posibili utilizatori reali, dezvoltarea disponibilității de a prototipa, testa și itera rapid și nu în ultimul rând valorificarea competenţele tehnice prin identificarea și materializarea unor soluții din aria tehnologiei informației prin utilizarea metodologiei Design Thinking”

a declarat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate

Obiectivul final al proiectului CONNECT@SAS TUIASI este înființarea de către studenții participanți la activitățile propuse a unor start-up-uri tehnice viabile și participarea într-un program de preaccelerare internațional.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.