loader image

Studenții Universității Tehnice, Mențiune la Concursul Studențesc DIGILENT Design Contest 2016

Trei studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) au fost premiați la Concursul Studențesc Digilent Design Contest, care s-a desfășurat în perioada 14 – 15 mai 2016 la Cluj-Napoca.

Competiția este dedicată studenților pasionați de inginerie electrică și electronică și care doresc dezvoltarea unor aplicații bazate pe microcontrolere și circuite logice programabile.

La această ediție au participat un numar de 16 proiecte din PoloniaRomâniaTurcia și UngariaFacultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la TUIAȘI a fost reprezentata de echipa formată din studenții din anul al IV-lea: Andrieș Cristian Iulian și Vântur Antonel Ovidiu, secția IAIE, și Burlacu Lucian, sectia EEC, coordonați de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc. Proiectul a fost clasat pe locul al patrulea, obținând o Mențiune.

Proiectul pe care studenții l-au prezentat la concurs poartă numele de „Wearable Wellness System” (Sistem de monitorizare a activitatilor fizice). Scopul acestuia este de a monitoriza activitățile fizice, stările emoționale și momentele de stres și panică ale corpului uman. Toate acestea se realizează prin prelevarea impedanței pielii și a temperaturii corpului, datele prelevate fiind afișate pe un ecran și interpretate de către operatorul uman. Datele prelevate sunt apoi memorate pe un card SD, pentru a fi prelucrate ulterior.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.