loader image

Un nou grup de 40 de elevi din Republica Moldova a învățat cum arată viața de student la TUIASI în cadrul unui proiect transfrontalier

40 de elevi și 10 cadre didactice de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, Republica Moldova, au participat la mai multe workshopuri și alte evenimente didactice în cadrul proiectului „Direct Access to Students”, în care Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este partener. Acesta este al doilea grup de elevi din Republica Moldova care ia parte în acest proiect și care au vizitat Politehnica ieșeană în perioada 22 – 25 februarie 2022.

Grupul de elevi a fost coordonat de către directorul Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți, Grigore Gaitur. Aceștia au simulat cum arată viața de student timp de câteva zile prin activități de tipul workshopurilor, a vizitelor în campus, în săli de curs și laboratoare.

Cei 40 de elevi și 10 cadre didactice au fost prezenți la 8 workshopuri tematice ale facultățillor de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA), Construcții și Instalații (CI).

A urmat o sesiune de consiliere în carieră, vizita Aulei Magna „Carmen Sylva” și a Bibliotecii TUIASI, precum și un tur al orașului, pentru ca elevii să își completeze imaginea despre cum arată și care sunt oportunitățile unui oraș universitar.

Profesorii universității care au fost implicați în desfășurarea manifestărilor au fost ajutați de echipe de studenți voluntari. Aceștia au fost alături de elevii din Republica Moldova, le-au împărtășit din experiența lor și le-au explicat cum se desfășoară zi de zi viața lor ca viitori ingineri sau arhitecți.

Proiectul este coordonat din partea TUIASI de către prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga.

Proiectul „Direct Access to Students”, 2SOFT/1/1/112, din Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în care TUIASI este partener, a desfășurat în perioada 22 – 25 februarie 2022 activitatea „Student Camp no. 2”, destinată Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.