loader image

Un profesor al Universității Tehnice a fost premiat de Academia Română pentru rezultatele din cercetare

Prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, cadru didactic de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a primit Premiul Anghel Saligny al Academiei Române.

un-profesor-al-universitatii-tehnice-a-fost-premiat-de-academia-romana-pentru-rezultatele-din-cercetare

În ceremonia care a avut loc vineri, 15 decembrie, în Aula Academiei Române, au fost premiate cele mai inovative lucrări științifice de la nivelul anului 2015. „În data de 15 decembrie, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Academiei Române, reuniți în Adunare Generală, am avut deosebita onoare să primesc premiul Anghel Salignypentru un grup de lucrări elaborate și publicate în reviste cotate ISI în anul 2015 în domeniul Ingineria Mediului, fiind singura reprezentantă a universității noastre între colegii premiați”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, fost prorector al TUIASI.

un-profesor-al-universitatii-tehnice-a-fost-premiat-de-academia-romana-pentru-rezultatele-din-cercetare

Premiul reprezintă cea mai înaltă distincție pentru cercetare oferită de Academia Română și a fost acordat în cadrul secțiunii Științe Tehnice. Anul trecut, în aceeași secțiune, o lucrare a prof. univ. dr. ing. Vitalie Belousov (1930 – 2015) și a prof. univ. dr. ing. Boris Plahteanu (1941 – 2017), doi dintre seniorii inventicii de la TUIAȘI, care au contribuit la dezvoltarea Institutului Național de Inventică, a primit Premiul „Aurel Vlaicu” în domeniul Științelor Tehnice pentru lucrarea „Fundamentele creației tehnice”.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.