loader image

Un workshop despre industria 4.0 a adus în discuție o investiție SIEMENS în modernizarea unui laborator al Facultății de Automatică și Calculatoare

Vineri, 11 mai, mai multe companii importante din domeniu au susținut o prezentare la care au asistat studenții și profesorii Facultății de Automatică și Calculatoare, aducând în discuție conceptul de „INDUSTRIE 4.0”.

Evenimentul a fost susținut de SIEMENS Romania și de partenerul lor ASTI AUTOMATION – companie românească specializată în crearea de sisteme de automatizare didactice, precum și de QUARTZ MATRIX, care a prezentat KMR (Keep the Machine Running), un sistem de management al mentenanței sistemelor digitale industriale tip Industry 4.0.

„Conceptul Industry 4.0, noua revoluție industrială, este o transformare semnificativă a întregii producții industriale prin unificarea tehnologiilor digitale și a Internetului cu industria convențională. În urma acestui eveniment, reprezentanții Departamentului de Automatică și Informatică Aplicată de la facultate au discutat cu reprezentantul Siemens Romania, dl. ing. Lucian Dragnea – Country Manager Factory Automation, absolvent al facultății, despre oportunitatea unei investiții în cadrul unui laborator de automatizări industriale”, au precizat reprezentanții facultății.

Concluzia workshopului a fost aceea că sustenabilitatea unei astfel de investiții într-un laborator AC din partea SIEMENS este posibilă prin atragerea unor parteneri din industria locală care să indice nevoile pieței muncii în ceea ce privește asigurarea competențelor necesare absolvenților și instruirea personalului din companii în cadrul unor cursuri postuniversitare, pentru a face față schimbărilor legate de implementarea conceptului Industry 4.0.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.