loader image

Universitatea Tehnică a fost invitată să adere la rețeaua European University Foundation

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost invitată să adere la EUF (European University Foundation), ca urmare a colaborării în domeniul studiilor doctorale şi a prezenţei active în platforma de cooperare în domeniul doctoratului, PhD – hub.

Sursă Hermann Traub, Pixabay

Implicarea TUIASI în platforma PhD – hub a început în luna octombrie, acesta fiind singurul proiect european care oferă resurse pentru identificarea cercetării științifice cu aplicații în industrie.

„Proiectul presupune o platformă online prin care toate instituțiile partenere au posibilitatea de a coopera eficient în domeniul doctoratului, prin stabilirea de proiecte de cercetare comune sau propunerea de noi teme de doctorat în cotutelă și nu numai. Până în acest moment, universitățile partenere din proiect sunt din România, Spania, Polonia, UK, Grecia, Ungaria și Portugalia, TUIASI fiind singurul membru din România”, au precizat reprezentanții TUIASI.

Rețeaua europeană EUF este înființată în anul 2004 și are la bază crearea de resurse pentru îmbunătățirea activităților desfășurate în cooperare în întreaga Uniune Europeană. EUF are ca principal obiectiv stabilirea și promovarea de bune practici și standarde în educația universitară, având în portofoliu un număr mare de proiecte de colaborare, atât în domeniul doctoratului, cât şi în domeniul mobilităţilor inter-universitare. Mai multe informaţii privind proiectele aflate în desfăşurare: pot fi găsite la acest link.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.