loader image

Universitatea Tehnică din Iași își face echipă de fotbal

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iași (TUIAȘI) își va face propria echipă de fotbal. Cei 11 jucători plus cel puțin încă pe-atâtea rezerve au fost selectați dintr-un lot de aproxmativ 80 de studenți care s-au prezentat în două rânduri de preselecții.

Pe 20 martie „a avut loc ultima preselecție când am ales un lot de 25, din care vor rămâne 22. Aceiași studenți vor fi folosiți și la fotbal în 11 și la cele trei campionate de minifotbal 5^1 care au loc acum. Am hotărât să tratăm cu maximă seriozitate aceste echipe pentru că ministerul Educației a anunțat lansarea unui campionat de fotbal la 11 interuniversitare“, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești a TUIAȘI.

Studenții urmează să beneficieze de propriul echipament achiziționat din fondurile universității, care va consta într-un trening, o geantă și un echipament complet, inclusiv jambiere. Culorile vor fi cele ale universității, dar și ale CSMS Iași, alb-albastru, iar studenții vor purta și însemnele distinctive ale universității. „Avem informații că de anul următor, în evaluarea EUA (n.r. evaluarea externă) va conta și performanța sportivă, ceea ce e și normal să se întâmple pentru că e un factor care contează peste tot. Sportul dă echilbru, sportul dă disciplină, și vrem să luăm modelul SUA, să avem o echipă reprezentantivă a universității, îmbrăcată frumos, care să poarte însemnele universității și care să aibă și o galerie“, a precizat Bogdan Budeanu.

Dacă echipa va avea rezultate și studenții se vor ține de antrenamente, există posibilitatea ca din octombrie aceștia să primească locuri de cazare separate în cămine, să stea ca într-un cantonament. TUIAȘI are și un staf pregătit pentru studenți, format din antrenori, care fac parte din structura administrativă a instituției de învățământ superior, dar care au practicat fotbal pe parcursul vieții. Studenții vor avea acces tot timpul la baza sportivă pentru antrenamente, care vor fi zilnice, după meciuri vor face mereu recuperare la centrul spa care există în sala de sport din Campusul „Tudor Vladimirescu“. „Am avut și sprijinul celor de la CSMS Iași, care ne-au dat voie să folosim terenul Tepro, mai mic, pentru antrenamente. Nu știm ce va ieși, este o inițiativă cu multă dorință de afirmare, iar pentru afirmare avem mână liberă și de la rector“, a conchis directorul DSS.

Articol de Cătălin HOPULELE, Ziarul de Iași

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.