loader image

Vrei să urmezi un internship la TUIAȘI?

Internship pentru studenții Universității Tehnice

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI)  le oferă studenților săi posibilitatea de a urma un internship în cadrul unuia dintre prorectoratele instituției.

Ca stagiar la TUIAȘI te vei putea implica în elaborarea de materiale promoționale pentru instituție, organiza vizite ale unor delegați străini sau participa la crearea unui sistem informațional de colaborare universitate – student. De asemenea, te vei putea ocupa de întreținerea site-ul universității sau a paginii de Facebook și vei avea ocazia să te implici în organizarea unor festivaluri, conferințe sau târguri educaționale. Și acestea sunt doar câteva dintre activități.

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIAȘI vei avea ocazia să lucrezi alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante și să acumulezi experiență relevantă în muncă. De asemenea, îți oferim oportunitatea să te remarci dintre colegii tăi și să fii recompensat pentru activitatea ta.

Vei primi o bursă specială de 350 de lei/ lună, care poate fi cumulată cu bursa de studiu sau bursa socială. Primele două săptămâni sunt considerate perioadă de probă.

La sfârșitul stagiului vei primi un certificat din parte universității, care să ateste activitatea desfășurată. 

Ce voi avea de făcut?

Activitățile pe care va trebui să le desfășori diferă în funcție de prorectoratul la care vei urma stagiul.

Ai de ales între stagii la:

  • Prorectoratul de Relații Internaționale și Imagine Universitară;
  • Prorectoratul responsabil cu Cercetarea Științifică și Inovarea;
  • Prorectoratul responsabil cu Probleme Studențești;
  • Prorectoratul responsabil cu Informatizarea;
  • Prorectoratul Didactic.

Descarcă de aici lista tuturor activităților.

Ce program voi avea?

Vei beneficia de un program flexibil, ca să poți îmbina armonios activitățile profesionale cu participarea la cursuri, seminarii și laboratoare. În total va trebui să lucrezi 20 de ore pe săptămână, dintre care 8 la prorectorat. Cele 12 rămase vor fi destinate activităților ce le vei desfășura în mediul virtual.

În ce perioadă se va desfășura stagiul?

Stagiul are durata de un semestru și se va desfășura pe parcursul anului universitar 2013-2014. Poți alege să te înscrii pentru a parcurge internship-ul în primul semestru, între 1 octombrie 2013 și 15 februaruie 2014, sau în al doilea semestru, în perioada 15 februarie – 30 iunie 2014.

Cum și până când trebuie să mă înscriu?

Pentru a participa la stagiul de practică trebuie să depui un dosar de înscriere la Prorectoratul unde dorești internship în intervalul 6 – 16 Iunie 2013. Dacă în urma concursului de dosare vei fi selectat, va trebui să susții un interviu. Acesta se va desfășura în perioada 19 – 21 Iunie 2013, într-un interval orar care va fi anunțat ulterior.

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

În dosarul de candidatură trebuie să se regăsească următoarele documente:

  • cerere de înscriere în program cu specificarea prorectoratului avut în vedere pentru desfășurarea stagiului;
  • adeverință de student la TUIAȘI și situația școlară până în prezent;
  • CV în format Europass în care să se regăsească fotografia candidatului, datele de contact,  precum și informații privind activitățile școlare și extracuriculare relevante desfășurate;
  • scrisoare de intenție în care să explici de ce dorești să urmezi acest stagiu de practică;
  • atestat privind cunoașterea limbii engleze (opțional).

Pot să-mi prelungesc internship-ul?

Dacă vei dori să îți prelungești stagiul de practică va trebui să parcurgi din nou etapele de înscriere și interviu. Vei putea beneficia, dacă activitatea ta a fost relevantă și apreciată, de o scrisoare de recomandare de la reprezentanții prorectoratului unde ai desfășurat stagiul anterior.

Aș mai avea niște nelămuiriri…

Dacă mai ai nelămuriri cu privire la desfășurarea acestor stagii și dorești să beneficiezi de informații suplimentare trimite un e-mail pe adresa imagineuniversitara@tuiasi.rotuiasi.ro sau sună la numărul de telefon 0232/278.629 sau fă o vizită la Biroul de Relații Internaționale și Imagine Universitară. 

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.