loader image

170 de participanți la cea de-a șaptea ediție a Conferinței Internaționale a Școlii Doctorale TUIASI

Școala Doctorală a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează cea de-a 7-a ediție a Conferinței Internaționale CSD2024 în perioada 15 – 17 mai 2024. În cadrul acest eveniment, devenit deja o tradiție în Școala Doctorală a TUIASI, se vor prezenta progresele recente obținute de studenții doctoranzi și cercetătorii postdoctorali în diverse domenii de cercetare, stimulând și susținând colaborarea interdisciplinară între aceștia.

generica

Conferința din acest an este structurată în jurul a cinci secțiuni – patru în format de videoconferință (online), o secțiune onsite precum și un workshop. Aceasta promite un schimb bogat de idei între participanți: programul include un număr de peste 170 de lucrări ce urmează a fi prezentate de doctoranzi și cercetători postdoctorali în cadrul a 28 de sesiuni paralele.

Caracterul internațional al CSD2024 este confirmat de prezența participanților din nouă țări (autori și coautori), reprezentând 16 universități românești, 14 universități străine, Academia Română și două academii de profil, șase institute și agenții românești de cercetare și dezvoltare, trei institute și agenții străine de cercetare și dezvoltare, două companii și o instituție din învățământul preuniversitar.

Programul mai include și șase conferințe plenare susținute de personalități de prestigiu din universități cu care TUIASI are strânse colaborări.

„Tema generală a conferinței este «Excelența în studiile doctorale prin inovare, convergență și interdisciplinaritate». Aceasta vizează conectarea diferitelor domenii științifice specifice studiilor doctorale din TUIASI într-un context interdisciplinar, promovarea inovării prin eforturi colaborative și prin accentuarea cooperării internaționale. Conferința CSD2024 se dorește a fi o platformă pentru schimbul de idei noi, pentru progresul științific și extinderea granițelor cunoașterii, propunându-și să creeze o intersecție academică a domeniilor de doctorat, în care ideile noi să se materializeze în realizări științifice de excepție”

au transmis organizatorii

CSD2024 se desfășoară în contextul implicării TUIASI în proiectul alianței de universități europene „INGENIUM”, în cadrul căruia zece instituții europene de învățământ superior colaborează pentru a actualiza programele de studiu folosind instrumente digitale.

Toate informațiile relevante, inclusiv programul CSD2024, sunt disponibile pe site-ul conferinței.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.