loader image

Medalii de bronz și de argint pentru studenții TUIASI la Campionatul Național Universitar de Șah

Doi studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au reușit să obțină două medalii de argint și una de bronz la probele derulate în cadrul Campionatului Național Universitar de Șah.

Manifestarea a avut loc la Timișoara, în perioada 10 – 12 mai, fiind organizată de către Federația Sportului Școlar și Universitar în parteneriat cu Federația Română de Șah și Universitatea de Vest din Timișoara.

TUIASI a fost reprezentată de Nicodim Stepănescu, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, care a obținut două medalii de argint, de Alina Mihailova, de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, care a luat o medalie de bronz, cât și de George Stoleriu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, care a ratat de aproape podiumul.

Studenții au concurat la probe de șah rapid (15 minute + zece secunde / mutare) și șah blitz (3 minute + 2 secunde mutare). La competiție au participat 52 de tineri de la zece unviersități din țară, condiția principală fiind ca aceștia să fie înscriși la cursuri la zi și să aibă vârsta de sub 30 de ani.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.