preloder

700 de elevi se întrec sâmbătă în cea de-a VII-a ediție a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează a VII-a ediţie a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, care va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la sediul facultăţii.

Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay

Există trei secțiuni ale concursului:

  • I – Chimie pentru licee şi colegii teoretice 
  • II – Chimie pentru licee şi colegii tehnologice
  • III – Protecţia mediului, filiera tehnologică

La aceste trei secțiuni s-au înscris peste 700 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a, coordonaţi de 125 cadre didactice de la 65 de unităţi de învăţământ din județele: Alba, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Teleorman, Vaslui. Elevii înscrişi se vor întrece în competiţia individuală a concursului, iar 50 de grupe de elevi vor participa şi în competiţia pe echipe. Lista elevilor înscrişi poate fi consultată pe pagina web a concursului.

După finalizarea probei scrise, elevii sunt invitaţi să participe la o tombolă la care pot câştiga diverse premii (agende, şepci, calendare, pixuri etc.) oferite de sponsorii acestei ediţii a concursului – companiile Rompetrol România, Clubul Lions Iași D, GreenFiber Internațional SA, Brikston Construction Solutions SA și Rodotex SRL.

Rezultatele preliminare vor fi afișate pe pagina web în ziua concursului la ora 20.00, iar eventualele contestații vor fi depuse prin email până în data de 18 noiembrie 2019, ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate după rezolvarea contestațiilor, în data de 20 noiembrie 2019.

În timpul desfăşurării concursului cadrele didactice sunt invitate să participe la un workshop care are ca scop facilitarea dialogului şi consolidarea relaţiilor de colaborare dintre reprezentanţii mediului preuniversitar şi cel universitar. La această ediţie, care are loc în timpul manifestărilor prilejuite de Zilele Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, invitații vor asista la prezentarea proiectului ROSE – „Experiența Studenției Timpurii”.

Imaginile surprinse în timpul desfăşurării concursului, tombolei şi al workshop-ului vor putea fi vizualizate, începând cu 18 noiembrie 2019, accesând următorul link.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.