loader image

Clarivate-Ex Libris și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite în luna aprilie 2024

Clarivate-Ex Libris și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile prezentărilor care se vor desfășura pe:

02 aprilie 2024, ora 21.00 – De la haos la claritate: îmbunătățiți prezența bibliotecii dumneavoastră pe web cu strategia de conținut – Choice-ACRL – Lib Tech Insights

Prezentatori:

 • Robin Camille Davis – Șef asociat al experienței utilizatorilor – Bibliotecile Universității de Stat NC;
 • Beatrice Downey – Bibliotecile Universității FellowNC State.

Participați la acest eveniment pentru o prezentare captivantă despre arta de a crea strategii de conținut pentru site-urile web ale bibliotecilor. O strategie de conținut bine concepută asigură că utilizatorii pot găsi informații relevante și ușor de înțeles – și vă ajută să evitați link-urile întrerupte, referințele învechite și paginile pline de jargon pe care deținătorii de site nu le găsesc utile.

Aplicând personaje utilizatorilor, colaborând productiv și creând o foaie de parcurs de conținut, puteți eficientiza fluxurile de lucru cu informații și puteți maximiza impactul prezenței online a bibliotecii dumneavoastră. Se vor împărtăși sfaturi practice și exemple reale din proiecte cu strategie de conținut de succes de la Bibliotecile Universității NC State.

Obiective de învățare:

 • Participanții vor învăța cum să implementeze abordări ale strategiei de conținut colaborative;
 • Participanții vor învăța cum să aplice personajele utilizatorilor pentru a crea o foaie de parcurs de conținut;
 • Participanții vor lua în considerare propriile culturi organizaționale atunci când se gândesc la modul de abordare a strategiei de conținut în instituția lor.


11 aprilie 2024, ora 21.00 – Dincolo de criza bugetară: construirea unei colecții la prețuri accesibile printr-o abordare cu mai multe modele – Choice-ACRL – OverDrive Academic

Prezentatori:

 • Malaika Grant – Bibliotecar pentru literatura engleză și americană, studii africane și afro-americane, studii culturale și literatură comparată – Universitatea din Minnesota;
 • Steven Rosato – Manager senior, vânzări academice – OverDrive.

Pe fondul bugetelor în evoluție, bibliotecarii au găsit modalități creative și durabile de a răspunde solicitării facultăților și de a maximiza expunerea la colecții. Participați la discuții împreună cu prezentatorii, în timp ce aceștia vor explora beneficiile și riscurile de bază ale diferitelor modele de achiziție de conținut care au funcționat pentru ei.

Descoperiți strategii pentru navigarea prin constrângerile bugetare, asigurând în același timp durabilitatea și accesibilitatea. Explorați rolul accesului deschis în colecțiile bibliotecii, cântărind beneficiile și dezavantajele acestuia față de nevoia de conținut divers. Nu ratați această discuție perspicace despre viitorul colecțiilor bibliotecii.

17 aprilie 2024, ora 11.00 – Dezlănțuiți puterea bibliotecii: Master Metadata cu Alma – Clarivate – ExLibris

Participați la acest webinar pentru a descoperi Alma, soluția de top din clasă bazată pe cloud pentru gestionarea resurselor bibliotecii unificate.

În prima sesiune din cele patru despre Alma, descoperiți cum să încărcați catalogul bibliotecii și veți fi ghidați prin lumea captivantă a:

 • Instrumentelor de creație: creați metadate perfecte pentru resursele dumneavoastră, făcându-le descoperite ca niciodată;
 • Fluxurilor de lucru optimizate: spuneți la revedere sarcinilor obositoare! Automatizați, validați și șablonați calea către eficiența catalogării;
 • Descoperibilitate îmbunătățită: deschideți ușile către un univers de cunoaștere. Conectați-vă resursele la rețele mai largi, conducând utilizatorii direct la informațiile pe care aceștia le doresc;

Această sesiune este perfectă pentru bibliotecarii care doresc să acorde putere utilizatorilor, să maximizeze eficiența și să deblocheze întregul potențial al catalogului lor de bibliotecă.

18 aprilie 2024, ora 21.00 – Reproductibilitatea prin protocoale deschise: Oportunități pentru bibliotecă – Choice ACRL – Springer Nature

Prezentatori:

 • Anneliese Taylor, MLIS – Șef de comunicare academică – Universitatea din California, San Francisco (UCSF);
 • Lenny Teytelman – Co-fondator și președinte protocoale.io.

Practicarea cercetării deschise și reproductibile înseamnă a împărtăși în mod deschis produsele acelei cercetări, inclusiv date, metode și protocoale, cod și publicații. Accesul la protocoale clare și detaliate reproductibile este un ingredient cheie pentru ca rezultatele cercetării să fie verificate și reproduse.

Participați la acest webinar, care evidențiază rolul pe care bibliotecile îl pot juca în promovarea celor mai bune practici pentru reproductibilitate, inclusiv instruire și suport pentru infrastructură. Ca studiu de caz, se vor acoperi importanța protocoalelor pentru reproductibilitate și rezultatele parteneriatului UCSF cu protocols.io.

23 aprilie 2024, ora 12.00 – Cum să câștigi mai multă vizibilitate pentru cercetarea universitară – Clarivate – ProQuest

Prezentatori:

 • Meinhard Kettler – Manager de parteneriate, Clarivate.

Participați la această prezentare pentru a explora modul în care cea mai recentă integrare dintre Clarivate și ProQuest oferă cercetătorilor din Europa perspective mai cuprinzătoare și de neegalat asupra peisajului cercetării și oferă universităților șansa de a-și extinde aria de cercetare prin includerea lucrărilor lor de absolvire în PQDT Global.

Veți afla cum:

 • ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT Global) oferă cercetări credibile pe subiecte unice, de nișă și în tendințe, adesea nepublicate în altă parte, precum și acces la perspective globale și diverse, ajutând la eliminarea decalajelor de diversitate în canalele principale de publicare cu momente importante din Europa.
 • Indexul de citare a dizertațiilor și tezelor ProQuest ajută la maximizarea rezultatelor timpului limitat de cercetare, oferind o experiență de cercetare mai cuprinzătoare cu cercetarea timpurie a carierei, alături de înregistrări pentru articole de reviste, lucrări de conferințe, preprinturi și alte surse academice într-o singură platformă.
 • Includerea gratuită în PQDT Global și Web of Science™ amplifică acoperirea globală a cercetării postuniversitare din instituția dumneavoastră și completează diseminarea în acces deschis.

25 aprilie 2024, ora 21.00 – Extinderea accesului în limitele bugetului: achiziție inteligentă bazată pe patron și modele flexibile de licențiere cu Kanopy –Choice-ACRL

Prezentatori:

 • Emma Covelli, MLIS – Analist senior de flux de lucru de conținut Kanopy;
 • Gerry Menna, MLIS – Analist flux de lucru de conținut Kanopy;
 • Wendy Chamberlain – Programator senior de conținut Kanopy;
 • Angela M. Taylor – Asistent bibliografic și coordonator streaming media;
 • Matthew Gallagher – Director de dezvoltare a colecțiilor Universitatea Binghamton – Universitatea Binghamton.

Cum pot bibliotecile universitare să extindă accesul pentru studenți și profesori, să optimizeze costul pe utilizare și să gestioneze eficient costurile în limitele bugetelor în scădere? Bibliotecarii universitari, alături de experți, explorează strategii acționabile care fac exact asta și multe altele, inclusiv:

 • Tactici dovedite pentru a extinde colecția bibliotecii dumneavoastă, optimizând în același timp alocarea bugetului;
 • Explorând programul Smart Patron Driven Acquisition (PDA), care reduce costul pe utilizare;
 • Discutarea modelelor de licențiere care se combină pentru a oferi conținut personalizat publicului potrivit;
 • Actualizări interesante ale catalogului Kanopy, cu completări exclusive de la furnizori precum The Criterion Collection;
 • Abordări inovatoare pentru a implica profesorii și studenții, reducând solicitările de conținut extern și îmbunătățind colecția actuală a bibliotecii dumneavoastră.

Nu ratați informații practice pentru a crește acoperirea bibliotecii în campus, menținând în același timp bugetul actual.

30 aprilie 2024, ora 18.00 – Copertă în copertă: Profilul editorilor prădători – Choice-ACRL

Prezentatori:

 • Ashley Carroll – Manager de proiect – Cabells;
 • Yasmeen Zubair – Auditor jurnal – Cabells;
 • Ruth Bailey – Auditor jurnal – Cabells;
 • Mihai Bisaccio – Director de Marketing și Comunicare – Cabells.

Pregătiți-vă să examinați partea întunecată a publicării academice, deoarece Cabells profilează diferite arhetipuri ale editorilor prădători. În această sesiune, cercetători ai integrității academice vor explora lumea sinistră a practicilor prădătoare, de la taxe surpriză, la recenzii de la colegi false, la valori înșelătoare.

Conduși de auditorii experți ai jurnalului Cabells, participanții vor dobândi o înțelegere cuprinzătoare a tipurilor de operațiuni strâmbe pe care le întâlnim și a modului lor de operare respectiv. Indiferent dacă sunteți un cercetător experimentat sau nou în publicarea academică, această sesiune vă va oferi informații valoroase despre protejarea integrității academice în timp ce navigați în publicarea academică.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.