loader image

Cum arată studenția prin obiectivul aparatului de fotografiat? Concurs foto #TUIASI 2020

În fiecare an, studenții și profesorii #TUIASI ne arată cum văd studenția, decupată din viața lor de zi cu zi cu ajutorul aparatului de fotografiat sau al telefonului. A venit rândul tău să participi la ediția 2020 a concursului foto devenit tradiție la Universitatea Tehnică. Cele mai bune fotografii vor fi premiate în bani și evidențiate în cadrul unei expoziții organizate de Zilele Universității.

UPDATE: Clasamentul final al câștigătorilor concursului foto #TUIASI 2020:

I. La școală

 1. Borș Claudiu-Gabriel – Teamwork – 1.400
 2. Grasu Constantin – Doar prin ochii unui profesor poți vedea un student model – 1.100
 3. Borș Claudiu-Gabriel – Homework – 206

II. Viața în campus

 1. Borș Claudiu-Gabriel – Personality – 124
 2. Borș Claudiu-Gabriel – Momente – 115
 3. Borș Claudiu-Gabriel – Cantina campusului – 98

III. Experiențe internaționale

 1. Borș Claudiu-Gabriel – Work & Travel – 349
 2. Hălănduț Denis-Iosif – Italy, Romania and friendly squirrel – 302
 3. Petrila Larisa-Maria – To the infinity and beyond – 94

IV. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise

 1. TUIASI Racing Team – Te aștept la Finish! – 169
 2. Haraga Ilinca – Momentul potrivit – 85
 3. Cotae Dragoș Ionuț – Partea frumoasă a chimiei – 12

V. Învăț și practic

 1. Pintilei Mihaela – Practica, cheia succesului în viață – 234
 2. Abutnăriți Roxana-Mihaela – Cercuri științifice – 158
 3. Șchiopu Oana-Nicoleta – Traductorul tip Bourdon – 96

VI. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor

 1. Ș.l. dr. ing. Alexandrescu Adrian – Reflectând la pandemie – 170
 2. Prof. univ. dr. ing. Popescu Aristotel – Laborator cu studenții – buline (tristețe în pandemie) – 108
 3. Ș.l. Ichim Mariana – Școala online – 27

VII. Spiritul TUIASI

 1. Manole Alexandru – Seara pe splai – 950
 2. Borș Claudiu-Gabriel – Persoane noi, obiceiuri vechi – 219
 3. Știrbu Radu-Ștefan – Anii trec, biblioteca rămâne – 102

Departajarea finală se face în funcție de numărul de like-uri pe care fotografiile le adună până la sfârșitul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie. În cazul în care fotografia a fost postată într-un album / o postare tip galerie, cu mai multe fotografii, se iau în considerare like-urile de la fotografie, nu de la postare / album.


Regulamentul:

 • Dă like pe Facebook paginii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași 👍
 • Postează fotografia sau fotografiile cu care vrei să te înscrii în concurs pe profilul tău de Facebook, cu hashtag-ul #TUIASI, în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie (ora 24). Fotografiile trebuie să îți aparțină.
 • Ai grijă ca fiecare postare să fie publică, nu vizibilă doar pentru prieteni:
 • Trimite-ne fotografiile printr-un mail la sarbatorim@tuiasi.ro. Acestea trebuie să fie de minim 8 megapixeli și fără watermark. Scrie-ne în mail și categoria la care vrei să le înscrii, titlul fotografiilor și link-ul de Facebook unde le-ai postat. Nu uita să incluzi în mail și numele, prenumele, facultatea (și anul, pentru studenți).
 • Noi vom alege cele mai bune trei fotografii de la fiecare categorie, iar marți, 10 noiembrie, anunțăm finaliștii.
 • departajarea finală se face în funcție de numărul de like-uri pe care fotografiile rămase în concurs le adună până la sfârșitul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie.
 • Luni, 16 noiembrie, anunțăm câștigătorii premiilor I, II și III, pentru fiecare categorie, pe pagina de facebook a TUIASI și pe site-ul Universității.
 • Te poți înscrie cu mai multe fotografii și la mai multe categorii ale concursului. Este recomandat să le postezi separat pe Facebook, și nu mai multe într-o singură postare, ca like-urile să se contorizeze pe fiecare fotografie în parte.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate în bani și expuse la Iulius Mall.

Categoriile:

 1. La școală – Vrem să vedem școala cum o vezi tu. Trimite-ne fotografiile la care crezi că o să te uiți peste ani, când îți vei aminti cu nostalgie de perioada facultății.
 2. Viața în campus – Nimeni nu știe campusul mai bine ca tine, studentul. Decupează o bucățică din el cu ajutorul aparatului foto sau al telefonului și arată-ne și nouă ce îndrăgești tu cel mai mult la „Tudor”.
 3. Experiențe internaționale – Ai fost student Erasmus sau ai colegi veniți de peste hotare să studieze în Iași? Cu siguranță aveți momente amuzante și frumoase de împărtășit. Vrem să le vedem și noi!
 4. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise – Ai participat la concursuri studențești, la zile ale porților deschise sau ai amintiri din tabere cu colegii și prietenii? Ce moment mai bun decât Zilele Universității pentru a răsfoi albumele cu fotografii?
 5. Învăț și practic – Sigur ai amintiri din stagiile de practică pe care le-ai făcut la sfârșit de an sau din internship-urile de orice fel la care ai participat. Mai mult, poți să ne arăți la această categorie cum pui în aplicare ce ai învățat la facultate. Nu ezita și înscrie-te cu fotografiile tale în concurs!
 6. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor – Dragi profesori, arătați-ne ce vă face să vă îndrăgiți profesia de dascăl la TUIAȘI. Aveți vreun moment alături de studenți pe care vreți să-l împărtășiți? Suntem siguri că aveți fotografii care să „radiografieze” studenția de azi.
 7. Spiritul TUIASI – Orice te duce pe tine cu gândul la viața de student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Dă-ți frâu liber imaginației! De asemenea, și la această categorie invităm cadrele didactice să se înscrie cu fotografiile lor.

Premiile:

• Locul I – 250 de lei
• Locul al II-lea – 150 de lei
• Locul al III-lea – 100 de lei

Sunt 21 de premii în total, câte trei pentru fiecare dintre cele șapte categorii.

Prin înscrierea la concurs, participanții își asumă că fotografiile trimise le aparțin și sunt de acord cu folosirea ulterioară a acestora în materialele de prezentare ale TUIASI.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.