loader image

Peste 4.700 de elevi din toată țara participă la Concursul „ZIRCON”

În perioada 18 – 19 martie 2023 se va desfășura a III-a ediție a concursului online de chimie, fizică și biologie „ZIRCON”.

Peste 4700 de elevi din toată țara s-au înscris la concurs, opțiunile acestora pentru testare fiind 24%  pentru chimie-fizică, 56% pentru chimie-biologie și 20% pentru fizică-biologie.

Concursul este o competiție școlară interjudețeană și se adresează elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a profil teoretic și tehnologic. Fiecare participant își alege două discipline la care va susține concursul. Timpul de lucru va fi de 90 de minute.

Scopul concursului este:

  • să încurajeze și să promoveze dezvoltarea competențelor elevilor în domeniul științelor fizicii, chimiei și biologiei
  • să încurajeze dezvoltarea aptitudinilor de utilizare a canalelor digitale de comunicare
  • să crească nivelul de încredere al elevilor și să-i familiarizeze cu testele grilă și cu concursurile desfășurate online
  • să încurajeze elevii pentru urmărirea progresului personal în domeniul fizicii, chimiei și biologiei

Mai multe informații puteți afla de pe site-ul concursului.

Inițiatorii și organizatorii sunt: Societatea Profesorilor de Științe din Iași și Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.