loader image

Soluții inovative pentru digitalizare în sectoarele de producție și sănătate, tematica principală a conferinței organizate de TUIASI prin Digital Innovation Zone

Joi, 23 martie 2023, începând cu ora 10.00, la Centrul de Evenimente – AGORA, din Iași, va avea loc prima conferință organizată în cadrul inițiativei Digital Innovation Zone, singurul hub european de inovare digitală (EDIH-European Digital Innovation Hub) din Regiunea Nord-Est a României. Acesta a fost format de un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI). Conferința este un eveniment dedicat soluțiilor inovative pentru IMM-uri și instituții publice din sectoarele de producție și sănătate.

Digital Innovation Zone a fost înființat în 2019 sub formă de acord de asociere între parteneri publici și privați, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional.

Proiectul este coordonat, în calitate de lider de consorțiu, de TUIASI, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore. T. Popa” din Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Webmagnat, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.

Joi, 23 martie 2023, tema principală a conferinței va fi „Transformare Digitală pentru Antreprenori”. Conferința Digital Innovation Zone va aduce la aceeași masă actori regionali cu nevoi de soluții de digitalizare (IMM-uri din sectoarele sănătate și producție, precum, APL-uri spitale publice și private) și furnizori de astfel de soluții de digitalizare, precum și alte Digital Innovation Hub-uri și publicul general interesat de creșterea nivelului de digitalizare.

Se va crea contextul pentru comunicarea între întreprinderile și administrațiile care au nevoie de noi soluții tehnologice, pe de o parte, și companii care oferă soluții pregătite pentru utilizare, pe de altă parte. Totodată, participanții vor afla cum pot avea acces la o rețea de rețele naționale și europene pentru a găsi partenerul, expertiza și tehnologia potrivite pentru nevoile sale de business.

La eveniment vor participa Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dragoș Vlad – președintele Autoritații pentru Digitalizarea României, Vasile Asandei – directorul general al ADR Nord-Est, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene și alți reprezentanți ai companiilor românești și din străinătate.

În total, la conferință sunt așteptați peste 200 de participanți, existând și o zonă expozițională, unde furnizorii de soluții de digitalizare din regiunea Nord-Est își vor prezenta serviciile și produsele.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.