loader image

Conferinţa Internaţională Advanced Concepts in Mechanical Engineering, ACME2024, organizată la Iași pe 6 și 7 iunie

În zilele de 6 şi 7 iunie 2024, Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează cea de a 11-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Advanced Concepts in Mechanical Engineering, ACME2024

Scopul acestei conferinţe este dezvoltarea unei imagini ale sistemelor mecanice viitoare, iniţierea de cercetări ştiinţifice şi promovarea inovaţiilor în domenii de vârf şi interdisciplinare. Sesiunile ştiinţifice asigură cadrul pentru interacţiuni între cercetători şi profesionişti din mediul academic şi industrie.

Prima ediție a conferinței a fost organizată în 2004, iar de atunci are loc câte o nouă întrunire la fiecare doi ani. Aceasta reunește cadre didactice, doctoranzi, cercetători din România şi străinătate (de-a lungul anilor au fost participanţi din Europa, America de Nord, Africa, Asia).

Programul include sesiuni cu prezentări ştiinţifice în plen, pe secţiuni şi poster, cât și opt secţiuni ştiinţifice din domenii de vârf ale Ingineriei Mecanice. Anul acesta, în cadrul lucrărilor conferinţei, a fost acordat un titlu de Doctor Honoris Causa (DHC) – profesorului André Preumont, despre care puteți afla mai multe informații la linkul următor.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.