loader image

Două premii pentru studenții TUIASI la finala națională a unei competiții europene de antreprenoriat

O echipă de studenți ai Politehnicii ieșene a câștigat două premii la finala națională a competiției europene „Compania anului – GEN-E”. Echipa „AmbiArt”, alcătuită din trei masteranzi ai Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA): Bianca-Andreea Bordea, Petronela Dumbravă și Vasile Alucăi. Coordonați de conf. univ. dr. ing. Mihaela Brîndușa Tudose, tinerii s-au clasat pe locul al II-lea în competița generală și au luat premiul special „Best business plan”, oferit de Citibank România.

Evenimentul a avut loc joi, 6 iunie 2024, iar Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost reprezentată de trei echipe: „AmbiArt”, „Fluturași de vacanță” și „Ferma de bovine Black Angus”.

Competiția s-a derulat în cadrul Programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, desfășurat în 32 de țări la nivel european, având drept scop dezvoltarea și consolidarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor.

În România, Programul internațional de antreprenoriat Junior Achievement este derulat în parteneriat cu Ministerul Educației, având trei componente. Prima dintre acestea, „INSPIRE”, este un curs de antreprenoriat pentru elevi și studenți; 14 tineri de la DIMA au participat și finalizat acest curs.

Al doilea, „PREPARE”, este un incubator național dedicat dezvoltării de aptitudini antreprenoriale. TUIASI a avut nouă echipe în cadrul acestui incubator, iar cinci dintre ele s-au calificat la departe pentru etapa următoare – DemoDay.

A treia componentă, „SUCCEED”, este competiția europeană unde echipa „AmbiArt” a câștigat cele două premii. Studenții Politehnicii ieșene au concurat cu echipe de la alte universități din țară, precum Politehnica București, Academia de Studii Economice, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea sau Politehnica Timișoara.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.