preloder

E-nformation și Urkund oferă un nou software pentru prevenirea plagiatului în România

Într-un context academic aflat în continuă schimbare și dezvoltare, profesorii au nevoie de un instrument de încredere, ușor de folosit și eficient pentru a se asigura respectarea standardelor și a integrității academice. De asemenea, este esențial ca fiecare cercetător să poată studia orice descoperire interesantă din surse acreditate, evitând irosirea timpului pe falsuri informative irelevante. Parteneriatul Enformation – Urkund vă oferă un nou software pentru prevenirea plagiatului în România.

Folosit în peste 5.000 de instituții din peste 80 de țări din întreaga lume, Urkund este un sistem complet automatizat pentru prevenirea plagiatului și verificarea originalității textului – indiferent de limba în care este scris – acesta putând verifica surse publice, repozitoare instituționale, dar și bazele de date ale principalelor edituri internaționale.

Urkund a fost dezvoltat în anul 2000 de către profesori de la Universitatea Uppsala din Suedia, iar în prezent, prin acest parteneriat, se poate oferi universităților și institutelor de cercetare din România un nou instrument de calitate în prevenirea plagiatului.

Mai multe informații despre acest parteneriat se pot afla accesând acest link, iar în pagina de partener Urkund se găsesc câteva materiale detaliate despre această platformă.

Pentru mai multe informații, E-nformation pune la dispoziție următoarea adresă de email: events@enformation.ro

Rămâi conectat la informație #deacasa! Poți accesa resursele abonate de acasă, dacă ai un cont pe platforma enformation.ro, direct din Profil Instituțional.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.