loader image

Iași, orașul studenției tale. Evenimentele organizate de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași între 21 – 25 aprilie

Toate cele 11 facultăți ale Universității Tehnice „Gheorrghe Asachi” din Iași au pregătit activități antrenante, inovatoare și creative prin intermediul cărora elevii vor fi introduși în fascinanta lume a ingineriei și arhitecturii.

În perioada 21 – 25 aprilie, atât la cortul ce va fi instalat în fața Rectoratului, cât și în laboratoarele celor 11 facultăți, elevii vor putea să lucreze direct pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiecții VR, vor vedea tehnologii care le permit să scrie cu ochii, vor controla roboții viitorului și vor afla cum arată materialele la nivel atomic. În laboratoarele celor 11 facultăți vor putea asista la experimente în tunele aerodinamice, vor vedea platforme de simulare a cutremurelor, vor învăța cum se proiectează aplicații pentru telefonul mobil, vor dezbate avantajele și riscurile inteligenței artificiale, vor asista la experimente chimice spectaculoase, dar și la cele realizate cu lasere de cea mai înaltă performanță, și vor înțelege cum se folosește radarul, cum zboară dronele și cum se formează arcurile electrice. Elevilor li se vor prezenta materiale textile adaptabile la condiții extreme și vor putea vedea realizările studenților pasionați de inginerie, de la mașini de cursă testate pe circuite de Formula 1, până la rochii create după ultimele tendințe din modă.

La Infopointul amplasat în fața Rectoratului, grupurile vor primi o hartă a campusului didactic, pe care o găsiți mai jos, și câte un exemplar dintr-un număr special al revistei Viața Politehnicii, cu informații despre universitate, studenți, profesori și cercetători.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți la linkul următor.

iasi-orasul-studentiei-tale-evenimentele-organizate-de-universitatea-tehnica-gheorghe-asachi-din-iasi-intre-21-25-aprilie
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.