loader image

IEEE vă invită la o serie de prezentări online gratuite în cadrul „IEEE Educational Week Events” în aprilie 2024

IEEE vă invită la o serie de prezentări online gratuite în perioada 15-19 aprilie 2024 în cadrul “IEEE Educational Week Events” și la Conferința virtuală IEEE HKN 2024 TechX  care se adresează tuturor celor din mediul academic (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari etc.).

Pentru înregistrare la următoarele evenimente gratuite accesaţi link-ul din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:

15 aprilie 2024, ora 19.00 – IEEE: Educarea pentru viitor

Prezentator:
Tom Coughlin –
Președinte și CEO al IEEE

Aceasta săptămână de evenimente este deschisă de președintele și CEO-ul IEEE, Tom Coughlin, care va discuta despre prioritățile pentru 2024, inclusiv păstrarea membrilor mai tineri, viitorul educației și subiecte cheie legate de implicarea industriei și dezvoltarea forței de muncă, precum și modul în care toate aceste priorități se leagă împreună.

16 aprilie 2024, ora 16.30 – Cele mai bune practici pentru serviciul de învățare de la fostul EPICS la liderii de proiect IEEE

Prezentatori:

 • Leah Jamieson – 2007 Președinte IEEE și co-fondator al EPICS la Universitatea Purdue
 • Victoria Serrano – Profesor Inginerie Electrică, Universidad Tecnológica de Panamá
 • Jayant Sogikar – Dezvoltator de software, Oracle
 • Bryan Yavari – Student în neuroștiințe la Barrett, The Honors College, Arizona, Statele Unite
 • Antony Tumwebaze – Inginer la Abbott Construction Company Limited, Kampala, Uganda.

Alăturați-vă EPICS în IEEE pentru un panel condus de Leah Jamieson, fost președinte IEEE din 2007 și co-fondator al EPICS la Universitatea Purdue. Studenții și membrii facultății din EPICS anterioare în proiectele IEEE vor împărtăși ceea ce au învățat în timpul procesului, cum ar fi sfaturi pentru crearea propunerilor, implementarea proiectelor și cele mai bune practici pentru a asigura succesul.

16 aprilie 2024, ora 18.00 – Inspirați inovatorii de mâine cu vizitele la clasă globală TryEngineering

Prezentatori:

 • Stamatis Dragoumanos
 • Dawna Schultz
 • Debra Gulick

Participați împreună cu prezentatorii la această sesiune, pentru a conecta inginerii și profesioniștii din tehnologie cu săli de clasă din întreaga lume prin vizite virtuale. Împărtășiți-vă experiența, inspirați mințile tinere și ajutați la diversificarea forței de muncă STEM.

16 aprilie 2024, ora 19.00 – Ce ar trebui să știți despre rețeaua de învățare IEEE

Prezentator:

Jill Bagley – Manager senior al platformei de educație continuă, Activități educaționale IEEE

IEEE Learning Network (ILN) este o platformă centralizată unde inginerii și profesioniștii pot accesa o gamă largă de conținut educațional, inclusiv peste o mie de cursuri, din IEEE. Indiferent dacă sunteți deja familiarizat cu platforma sau sunteți un utilizator nou-nouț, această demonstrație webinar vă va ajuta să învățați cum să utilizați ILN pentru a vă continua dezvoltarea profesională.

17 aprilie 2024, ora 3.00 – Educația universitară IA

Prezentator:
Prof. Ioannis Pitas
– Membru IEEE, Lector distins IEEE, Bursier EURASIP
Această sesiune oferă o imagine de ansamblu asupra impactului pe care inteligența artificială (IA) îl are asupra educației din școli, precum și asupra predării în diverse discipline științifice la nivel universitar. De asemenea, vă pune întrebarea: Știința și Ingineria IA este o disciplină științifică separată?

17 aprilie 2024, ora 5.00 – Abilități esențiale de afaceri pentru ingineri: Reducerea decalajului dintre afaceri și inginerie

Prezentatori:

 • Peter Methot -Decan asociat al educației executive, Profesor asistent de practică profesională, Rutgers Business School
 • Jennie Fine – Director asociat pentru Rutgers Business School Executive Education Program
 • Sohaib Sheikh – Senior ICT și Smart Buildings Professional
 • Ira Tan – Manager regional de vânzări, IEEE APAC

Pe măsură ce industria globală a serviciilor de inginerie se pregătește pentru o creștere ridicată, se așteaptă ca regiunea Asia Pacific să continue să joace un rol vital în alimentarea acestei perspective pozitive. Alăturați-vă IEEE și Rutgers Business School pentru un webinar exclusiv, deoarece împărtășesc tipurile de realizări pe care le puteți obține cu instruirea și resursele potrivite.

17 aprilie 2024, ora 17.30 – TryEngineering & Keysight: Inspirând inginerii de mâine

Aflați cum IEEE TryEngineering și Keysight au colaborat pentru a crește gradul de conștientizare a ingineriei prin planuri de lecții axate pe electronică și puterea simulărilor.

17 aprilie 2024, ora 19.00 – Adăugați valoare și participanți la evenimentele dumneavoastă cu acreditarea IEEE

Prezentator:

Jennifer McClain – Senior Manager, Produse și activități educaționale IEEE

Atrageți mai mulți participanți adăugând mai multă valoare conferințelor și evenimentelor dumneavoastră! Aflați despre valoarea certificatelor IEEE și a insignelor digitale atunci când vine vorba de profesioniștii tehnici care caută evenimente ce le oferă ore de dezvoltare profesională (PDH) și unități de educație continuă (CEU).

18 aprilie 2024, ora 15.00 – Construirea eticii în cadre tehnice IA

Prezentator:

Dr Han Yu – Profesor asistent Nanyang (NAP)

Această prelegere abordează patru domenii esențiale în legătură cu aplicațiile inteligenței artificiale:

 1. explorarea dilemelor etice
 2. noțiunile cheie de corectitudine algoritmică
 3. elementele de bază ale învățării federate care păstrează confidențialitatea
 4. bazele IA explicabile

18 aprilie 2024, ora 18.00 – Investiția în viitorul tău: importanța educației continue pentru ingineri

Prezentatori:

 • Ingrid Donnelly – Manager de produs, Formare continuă, Activități educaționale IEEE
 • Jennifer McClain – Senior Manager, Produse de educație, Activități educaționale IEEE
 • Tara McNally – Senior Manager, Programe și servicii educaționale, Societatea de comunicații IEEE

Destinat inginerilor corporativi care lucrează în industrie, acest webinar se va concentra pe importanța formării continue pentru ingineri. Aflați cum IEEE Professional Development Suite poate ajuta profesioniștii tehnici de la toate nivelurile carierei lor să-și extindă cunoștințele despre subiecte tehnice, să dezvolte abilități de afaceri și să-și îmbunătățească capacitățile de conducere.

18 aprilie 2024, ora 20.00 – Global Semiconductors: resurse și comunități IEEE pentru cei care lucrează în industria semiconductoarelor

Prezentatori:

 • Fred Schindler – Consultant, Vicepreședinte, IEEE Technical Activities
 • Kathy Hayashi – Inginer senior de personal, Qualcomm, Director, Regiunea IEEE 6

Alăturați-vă prezentatorilor, care discută despre modalitățile prin care oamenii care lucrează în semiconductori la nivel global pot naviga în resursele și comunitățile IEEE relevante.

18 aprilie 2024, ora 20.30 – Centrul de excelență în predare al IEEE Education Society și IEEE Educational Activities Board

Prezentator:

Steve E. Watkins – profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea de Știință și Tehnologie din Missouri

Participați la acest webinar pentru a afla despre IEEE Teaching Excellence Hub, un site online pentru materiale și resurse educaționale organizate pentru predarea ingineriei, calculului și tehnologiei la nivel universitar.

19 aprilie 2024, ora  18.00 – Un plan de implementare cu impact și cum puteți utiliza microînvățarea

Prezentator:

Angelo Atena – Instructional Design Manager, IEEE Educational Activities

Deblocați puterea microînvățarii. Aflați despre ce este această nouă tendință și cum se folosește eficient conținutul. Acest webinar este ideal pentru cei interesați să urmeze cursuri de microînvățare, precum și pentru dezvoltatorii de conținut care doresc să își facă conținutul disponibil online în formatul de microînvățare.

17-19 aprilie 2024 – Conferința virtuală IEEE HKN 2024 TechX – Considerațiile etice ale noii tehnologii”

Această conferință virtuală de trei zile expune studenții și tinerii profesioniști la cele mai noi tehnologii prin sesiuni de învățare interactivă cu experți din industrie, din mediul academic și din societate. Tema evenimentului din acest an este „Considerațiile etice ale noii tehnologii”, iar conferința este deschisă tuturor!

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.