loader image

Concursul online de fizică, chimie, biologie „ZIRCON” – 13-14 Aprilie 2024

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în parteneriat cu Societatea Profesorilor de Științe din Iași, au plăcerea de a anunța ediția a IV-a a concursului online de fizică, chimie, biologie, ZIRCON. Acest prestigios eveniment va avea loc în zilele de 13-14 aprilie 2024 și va aduna la start aproape 8000 de elevi de la liceele teoretice și tehnologice din întreaga țară, din clasele VII-XII.

ZIRCON 2024 își propune să cultive și să promoveze abilitățile elevilor în fizică, chimie și biologie prin intermediul unei platforme competitive și educative online. Concursul va fi găzduit pe platforma Moodle a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, prezentând teste tip grilă standardizate pentru fiecare disciplină. Participanții vor alege două dintre cele trei materii — biologie, chimie sau fizică — pentru a concura, demonstrându-și cunoștințele printr-o serie de 9 întrebări, notate pentru fiecare subiect.

Concursul își propune, de asemenea, să îmbunătățească abilitățile elevilor de utilizare a canalelor digitale de comunicare, să crească nivelul de încredere în mediile online și să-i familiarizeze cu structura testelor standardizate. Inițiativa este sprijinită de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.