loader image

Jean-Jacques Askenasy, neurolog din Israel, membru de onoare al Academiei Române, conferențiază miercuri, 2 octombrie, la Iași despre „Ciudățeniile minții omului”

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași dă startul Zilelor Academice Ieșene, ediția a XXXIV-a, cu o prelegere susținută de profesorul Jean Askenasy.

Acesta este un neurolog de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, membru de onoare al Academiei Române, și va vorbi la Iași despre „Ciudățeniile minții omului”, într-o conferință care are loc miercuri, 2 octombrie 2019, de la ora 09.00, în sala de conferințe a Institutului de Chimie Macromoleculară.

„Conferința va discuta unele dintre elementele stranii ale felului în care funcționează creierul. Este vorba despre modul în care funcționează creierul, numai în parte lămurit și cunoscut. Profesorul Jean Askenasy mi-a mărturisit faptul că este foarte încântat să prezinte această temă pentru prima dată într-un institut de chimie – până acum a conferențiat pe acest subiect numai în universități și facultăți de medicină”

a declarat acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședintele Academiei Române

Pe numele său integral Jean-Jacques Askenasy, neurologul este cunoscut și pentru că a organizat cursuri de „medicină a somnului” la Universitatea din Tel-Aviv, după o amplă cercetare în domeniu. Acesta este autor a 13 monografii, a avut contribuții importante în tratate de specialitate și are aproximativ 100 de articole publicate în reviste specializate în neurologie și medicina somnului.

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași organizează în aceeași perioadă, 2-4 octombrie 2019, cea de-a 27-a Sesiune de comunicări științifice cu titlul „Progrese în știința compușilor organici și macromoleculari”.

„Manifestarea ştiinţifică reprezintă un prilej de întâlnire a specialiştilor din diferite unităţi de cercetare, învăţământ şi din economie, în scopul facilitării unui schimb cât mai fructuos de informaţii şi al lărgirii ariei colaborărilor ştiinţifice”

au precizat organizatorii în descrierea evenimentului.
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.