preloder

„Mărțișor” for Everyone – Let’s Celebrate Spring Together

Biroul Relații Internaționale – Erasmus+ și Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial invită studenții Erasmus+ și pe cei internaționali la un eveniment de celebrare a sosirii primăverii, „Mărțișor” for Everyone – Let’s Celebrate Spring Together.

Mărțișor

Evenimentul se va desfășura în data 5 martie 2019, ora 13, la Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial, în sala TEX 1, Parter, Sala de Consiliu, unde se va serba o frumoasă tradiție românească, aceea a Mărțișorului.

Studenții internaționali și Eramus + vor învăța de la colegii lor români ce este Mărțișorul, cum să își facă propriul mărțisor ce le va aduce mult noroc și prosperitate în acest an și vor gusta din tradiționalele bucate românești, pregătite special pentru ei!

Vor afla de ce iubim mărțișorul și ce legende se ascund în spatele lui, dar și ce înseamnă fiecare simbol pe care îl asociem șnurului roșu-alb. 

Iată doar câteva dintre curiozitățile despre Mărțișor:

  • de 1 martie, românii au obiceiul de a dărui mărțișoare persoanelor apropiate, pentru ca aceștia să aibă noroc tot anul și să fie sănătoși;
  • Mărțisorul are la origini o legendă în care un tânăr își dă viața pentru a elibera Soarele în prima zi de primăvară, de un zeu ce îl ținea altfel captiv tot restul anului;
  • de atunci se împletesc 2 ciucurași: unul alb simbolizând sănătatea, celălalt roșu însemnând dragostea.

Pentru orice informații suplimentare, echipa Biroului Relații Internaționale – Erasmus + vă stă la dispoziție la adresa de email: international@tuiasi.ro.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.