loader image

Program de mentorat, webinarii cu profesioniști și internshipuri plătite pentru studenți, în urma unei colaborări a TUIASI cu „Școala de valori”

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au șansa de a participa la un proiect dezvoltat de către Asociația „Școala de Valori” și compania Holcim Romania – „Profesii Bine Cimentate”. În cadrul acestuia, conform reprezentanților companiei, tinerii își pot dezvolta abilitățile personale și tehnice, avându-i ca mentori pe specialiștii din industrie. Vor fi organizate o serie de webinarii, dar sunt pregătite și 32 de internshipuri plătite pentru tineri în cadrul Holcim România, pe parcursul verii.

Următorul pas în proiect este un webinar care va avea loc joi, 9 februarie, de la ora 17.30, în care Ancuța Pintea, quality control manager Cement Aleșd, și Alexandra Burca, Human Resources Manager la Câmpulung Cement Plant, le vor vorbi tinerilor despre „cum să-ți construiești o carieră de succes într-o companie multinațională din domeniul construcțiilor, care sunt oportunitățile din acest domeniu și ce tehnologii de top se utilizează în industrie”.

La întâlnire vor fi prezenți și Sorin Bucșă și Vasile Ciobanu, foști participanți la proiectul „Profesii Bine Cimentate”, care le vor vorbi tinerilor despre oportunitățile aduse de urmarea unui internship plătit la compania HOLCIM România.

Studenții TUIASI sunt invitați să se înscrie la linkul următor pentru a putea participa la webinar. Sunt vizați în special cei din domeniile următoare sau cele conexe cu acestea: construcții, electronică, telecomunicații și tehnologia informației, inginerie mecanică, mecatronică, automatizări, inginerie chimic, electrotehnică, energetică sau ingineria mediului.

Cei care vor fi selectați ulterior în proiect vor beneficia de șase ateliere de dezvoltare personală, susținute de traineri cu experiență de la „Școala de Valori”, șapte ateliere tehnice, de la mecanică, la automatizări, dar și securitatea muncii sau mediu, care se vor desfășura una dintre fabricile Holcim, pe parcursul a cinci zile. Acolo vor rezolva studii de caz alături de specialiștii companiei. Totodată, va fi asigurată o vizită la una dintre fabricile Holcim din Aleșd sau Câmpulung Muscel, în cele cinci zile de atelier tehnic, costurile de transport, masă și cazare fiind asigurate pentru studenții selectați.

În final, 32 de tineri vor beneficia de internshipuri plătite, desfășurate în perioada vacanței de vară în mai multe locuri cu activitate a companiei Holcim, studenții având posibilitatea de a-și alege departamentul unde vor să urmeze programul și să fie ghidați timp de trei luni de mentori din rândul angajaților.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.