loader image

Specialiști în domeniul designului textil din Italia, la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor

Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în colaborare cu International Traditional Knowledge Institute (ITKI), i-au invitat pe Fulvio Alvisi și Luciana Alvisi de la „Italian Textile Design studio” pentru a iniția viitoare colaborări în domeniul designului textil.

Fulvio Alvisi este un nume cunoscut în Alta Moda atât pentru printurile create pentru celebrele case de modă, precum Dolce&Gabbana (colecția Lago di Como 2018), cât și pentru ultimul print ales de fostul director de creație al Casei Chanel, Karl Lagerfeld pentru Fendi.

Fulvio Alvisi va prezenta, pe data de 12 decembrie, începând cu ora 12, la Facultatea de Design Industrial si Managementul Afacerilor, istoria orașului Como în arta prelucrării mătăsurilor, precum și tendințele în modă pentru toamnă-iarnă 2020-2021.

Inițiativa organizării acestui eveniment aparține institutului International Traditional Knowledge Institute (ITKI), care funcționează în cadrul UNESCO, sub conducerea președintelui Elizabeth Nobrega Tsakiroglou. ITKI este nodul central (hub-ul) unei propuneri internaționale de a inventaria, a conserva și a răspândi cunoștințele tradiționale. Misiunea ITKI este de a crea o bancă de date cu tehnici tradiționale și tehnologii durabile, care va deveni o sursă principală de vizibilitate și certificare pentru idei, practici și afaceri angajate în conservarea patrimoniului cultural, peisajelor și a ecosistemelor.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.