loader image

Comunicat de presă Lansare proiect REABILITARE TERMICĂ IMOBIL CH cod SMIS 120775

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din lași, în calitate de Beneficiar, anunță începerea implementării proiectului cu titlu POR/2017/10.3/1/7regiuni „REABILITARE TERMICĂ IMOBIL CH”, COD SMIS 120775, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate organism intermediar.

Beneficiar: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din lași
Data de începere proiect: 17.11.2016
Data de finalizare a proiectului: 31.01.2021

Valoarea totală a proiectului, inclusiv valoarea nerambursabilă: 17.526.985,81 lei Valoarea contribuției comunitare a proiectului: 14.897.937,93 lei

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei cofinanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul operațional Regional POR 2014-2020, axa prioritară „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, operațiunea „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității infrastructurii Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din lași, și îmbunătățirea condițiilor pentru o pregătire profesională de calitate și relevantă pentru nevoile pieței muncii, adaptate nivelului de dezvoltare tehnologică și cerințelor specifice sectorului economic. Investiția propusă prin proiect are rolul de a crea mediul propice pentru derularea în condiții optime a activității didactice în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecție a Mediului, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din lași. Lucrările propuse prin documentația tehnică duc la creșterea participării la procesul de educație a studenților, respectiv la creșterea nivelului de calitate a pregătirii populației active.

Impactul acestei investiții vizează creșterea calității infrastructurii existente, utilizată de către studenții și cadrele didactice care frecventează cursurile universității. Investiția, care are ca scop principal îmbunătățirea infrastructurii pentru a oferi condiții optime de studiu tuturor participanților la procesul educațional, are și rolul de promovare a ofertei și valorilor educaționale și științifice ale universității pentru creșterea atractivității sale, a vizibilității naționale și internaționale. Totodată, se dorește și creșterea rolului universității noastre în mediul economic și social.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, precum și către site-ul web al Programului Operațional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.