loader image

Studenții din toată țara se pot înscrie la maratonul de IT organizat pe 1 aprilie la Iași, două dintre probe fiind găzduite de Facultatea de Automatică și Calculatoare

Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va găzdui două probe din cadrul Hackathonului național „IT Marathon”, care va avea loc pe 1 aprilie la Iași. În organizare este implicată Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Iaşi, iar probele care se vor da la sediul facultății sunt cele de JuniorDev și Design UI/UX.

În cadrul „IT Marathon” vor mai fi probe de Web Development, Desktop&Mobile Application și Modelarea Arhitecturii x86, acestea urmând a fi organizate la sediul firmelor care susțin probele respective.

La competiție se pot înscrie studenți din toată țara, echipele câștigătoare urmând a primi premii în bani. Reprezentanții LSAC spun că tinerii care vor să participe și au nevoie de cazare pot solicita să fie găzduiți în Campusul „Tudor Vladimirescu”, aceștia urmând să primească și una sau două mese, în funcție de proba la care participă.

În mod concret, proba de JuniorDev va dura 8 ore, proba de Web Development va dura 24 ore, iar celelalte trei probe vor dura câte 12 ore. Intervalul orar pentru probe va fi publicat în cursul săptămânii pe pagina de Facebook dedicată manifestării și pe site-ul dedicat.

Totodată, în data de 2 aprilie 2023, între 10.00 și 16.00, Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare organizează în cadrul facultății târgul „INFO IT”, unde firmele de IT partenere evenimentului vin să îşi prezinte studenţilor vizitatori programele de practică şi internship pe care le pun la dispoziţie în această perioadă.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.