preloder

Studenții TUIASI pot să devină membri ai echipei României de securitate cibernetică

Orange susține pentru al 6-lea an consecutiv echipa națională de securitate cibernetică a României – care a obținut anul trecut titlul de campioană europeană sub îndrumarea lui Ioan Constantin (Cyber Security Expert la Orange) în calitate de antrenor.

Echipa României la ediția din 2019

Parteneriatul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași cu Orange s-a concretizat și în luna aceasta, când în datele de 8-9 aprilie TUIASI a găzduit două webinarii susținute de experți Orange pe tema securității cibernetice la care au participat studenți și profesori de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, cât și de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Tinerii pasionați de securitate cibernetică, cu vârste până la 25 de ani, se pot înscrie până pe data de 8 mai 2020 pe pagina oficială a competiției cybersecuritychallenge.ro. Prima etapă de preselecție a candidaților care vor reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) va avea loc online, între 9 – 10 mai 2020. Tinerii vor fi testați în domenii precum securitate web, securitate mobilă, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii cibernetice.

European Cyber Security Challenge este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) care ridică această șansă la nivel european. Anul acesta, finala ECSC va avea loc la Viena, pe 4-5 noiembrie. Echipa Națională de Securitate Cibernetică a României este susținută de ANSSI, CERT-RO, Centrul Național CyberInt, Orange, BIT Sentinel și alte companii private.

Experiența echipei naționale la ECSC 2019: https://youtu.be/dywXAJthn3k.

Componenta echipei naționale la ECSC 2019: https://youtu.be/lwGoL0cpGDQ

Articol Forbes „30 sub 30 – TeamRomânia: Generația de aur în cybersecurity”: https://www.forbes.ro/articles/30-sub-30-teamromania-generatia-de-aur-cybersecurity-162385

Paginile de Facebook şi Twitter ale competiției ECSC RO: facebook.com/ECSCRO/ și twitter.com/ECSC_Romania

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.