loader image

Studenții TUIASI se întrec pentru a putea reprezenta universitatea la o olimpiadă națională în domeniul roboticii

În această perioadă, studenții mai multor facultăți al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) se întrec pentru a putea reprezenta Politehnica ieșeană la Olimpiada Națională „FANUC – WorldSkills – Integrare de Roboți Industriali.

Etapa la nivelul universității este organizată de către Facultatea de Automatică și Calculatoare, iar competiția are loc în perioada 16 – 17 mai, la sediul AC.

„Studenți ai mai multor facultăți au investit timp și creativitate pentru a-și dezvolta abilitățile atât de necesare spre atingerea excelenței. Pe parcursul evenimentului vom fi gazda unei expoziții inovatoare având ca subiect principal rolul roboților în industrie”


au transmis reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.

Juriul care va evalua perfomanețele echipelor de studenți este compus din reprezentanți ai companiilor de profil din Iași, care au fost și sponsori ai evenimentului.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.