loader image

Un eveniment despre robotică și inteligență artificială, organizat de elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” și Facultatea de Automatică și Calculatoare

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, reprezentat de echipa CyLiis, și Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC), de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, organizează evenimentul „Robotics&AI STEMPOSIUM”. Manifestarea va avea loc în perioada 2 – 3 martie 2024, la sediul AC.

Sâmbătă, 2 martie, în amfiteatrul AC0-2, între 10.00 și 13.00, va avea loc o sesiune de prezentări pe teme legate de educația STEM în contextul noilor paradigme de predare-învățare precum și a noilor provocări tehnologice din inginerie.

Printre cei care vor susține intervenții se numără prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin (prorector al TUIASI), dr.ing. Daniel Petrișor (Continental Automotive Systems), conf. univ. dr. ing. Andrei Stan (director al Departamentului Calculatoare, AC), ing. Gabriel Marchidan (Iași AI), ing. Andrei Marin (IRIS Robotics), membri ai echipei CyLiis (Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași). Sesiunea va fi urmată de o vizită prin laboratoarele Facultății de Automatică și Calculatoare.

În data de 3 martie 2024, de la 10.00 la 14.00, în holul principal al Facultății de Automatică și Calculatoare Iași va avea loc o expoziție de tehnologii. Această expoziție include aplicații care promovează valorile STEM din domenii precum automatică, calculatoare și tehnologia informației, inteligență artificială sau robotică. Expozanții sunt elevi de gimnaziu și liceu, studenți și reprezentați ai unor companii de profil (Continental Automotive Systems, IRIS Robotics).

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.