loader image

Clarivate-Ex Libris, Clarivate-ProQuest și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite în luna martie 2024

Clarivate-Ex Libris, Clarivate-ProQuest și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile prezentărilor care se vor desfășura pe:

14 martie 2024, ora 17.00 – Soluțiile de bibliotecă sunt mai eficiente în 2024 și ulterior-Clarivate-ExLibris

Prezentatori:

 • Dana Moshkovitz – Director senior de management al produselor, Alma;
 • Yisrael Kuchar – Director senior al managementului produselor, Discovery Solutions;
 • Katie Birch – Director senior, soluții de partajare a resurselor;
 • Hadas Tayeb – Director de producție și marketing, campusM & Leganto;
 • Itai Veltzman – Director de management de produs, Ex Libris.

Participați la această prezentare, pentru a afla cum Ex Libris promovează biblioteconomia de-a lungul anului 2024 și ulterior. Veți obține o perspectivă asupra proiectelor și inițiativelor cheie de dezvoltare conduse de comunitate pentru a simplifica și mai mult fluxurile de lucru, a sprijini resursele de acces deschis, a optimiza experiențele utilizatorilor și a consolida conexiunile bibliotecii. Liderii cheie Ex Libris vor discuta despre îmbunătățiri și planuri ale soluțiilor software cu platforma deschisă a bibliotecii sale – inclusiv Alma, Primo, Rapido și Leganto – și, de asemenea, vor răspunde la întrebările dumneavoastră prin intermediul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri live.

14 martie 2024, ora 20.00 – Perspective academice: Descoperiți cum Skidmore College își amplifică colecțiile speciale – Choice-ACRL

Prezentatori:

 • Bruce Heterick – Vicepreședinte senior, colecții deschise și infrastructură JSTOR, parte a organizației nonprofit ITHAKA
 • David Seiler – Șef proiect și colecții digitale, Colegiul Skidmore

În acest webinar puteți afla cum:

 • Bibliotecile academice și de cercetare se află în mijlocul unei transformări profunde, redefinindu-și strategiile pentru a sprijini următoarea generație de învățare, instruire și explorare academică. În condițiile în care colecțiile se deplasează din ce în ce mai mult către formate digitale, provocarea cheie constă în integrarea perfectă a acestor resurse în fluxurile de lucru academice. Această trecere la un alt model de servicii, în primul rând, necesită soluții inovatoare pentru a spori vizibilitatea, accesibilitatea și impactul colecțiilor organizate la nivel local.
 • Introduceți JSTOR, parte a organizației nonprofit ITHAKA, a cărei misiune este extinderea accesului la cunoștințe și educație la nivel global. Prin eforturi de colaborare și ipoteze strategice, se continuă să se remodeleze peisajul gestionării colecțiilor digitale, realizându-se concentrarea pe îmbunătățirea accesibilității, contextualizării și impactului.
 • Se analizează modul în care aceste parteneriate amplifică acoperirea colecțiilor speciale, îmbogățind experiențe de cercetare și învățare la scară globală. Bruce Heterick, Vicepreședinte senior al colecțiilor deschise și infrastructurii ITHAKA, va prezenta eforturile de colaborare dintre JSTOR și instituții apreciate precum Skidmore College. Cum unul dintre obiective este integrarea perfectă în fluxurile și sistemele instituționale existente, David Seiler, șeful proiectelor și colecțiilor digitale la Skidmore College, ne va conduce apoi prin călătoria lor de a partaja deschis colecții speciale pe JSTOR.
 • Explorați colecțiile diverse ale Skidmore, cultivate prin colaborare între departamente, care acoperă trei domenii distincte de eforturi de digitalizare. Cu peste 1.300 de articole din cinci colecții, multe care prezintă contribuțiile neprețuite ale femeilor de-a lungul istoriei lui Skidmore, cronometrate perfect pentru Luna istoriei femeilor. Observați direct cum aceste colecții, integrate perfect în platforma JSTOR, depășesc zidurile financiare, oferind cercetătorilor acces nerestricționat la materiale de sursă primară alături de o gamă largă de reviste, cărți și imagini.
 • Obțineți informații despre rezultatele preliminare și impactul inițiativelor lor și aflați cum vă puteți alătura transformării digitale.

19 martie 2024, ora 11.00 – Indigenizarea curriculum-ului: Cum să încorporăm cunoștințele indigene în colecțiile bibliotecii și de ce este important – Clarivate-ProQuest

Prezentatori:

 • Yanti Ropeyarn, specialist principal, Inițiative indigene la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Australia;
 • Ashley Edwards, bibliotecar pentru inițiative și instrucțiuni indigene, Universitatea Simon Fraser, Canada;
 • Wiley Barnes, director la Chickasaw Press

Cunoașterea indigenă este o parte vitală a moștenirii culturale și a identității multor comunități din întreaga lume. Cu toate acestea, este adesea trecută cu vederea sau marginalizată în bibliotecile academice.

Participați la această sesiune de webinar în care se va explora conceptul de indigenizare a curriculumului și modul în care acesta poate aduce beneficii atât cursanților indigeni, cât și celor neindigeni.

Principalele obiective ale acestei prezentări:

 • Înțelegerea importanței indigenizării: să obțineți o înțelegere mai profundă a contextului istoric și a necesității unei reprezentări mai incluzive și mai diversă în cadrul resurselor academice.
 • Provocări și oportunități: Veți explora provocările cu care se confruntă bibliotecarii în identificarea, selectarea și integrarea conținutului indigen în colecții pentru a se alinia cu nevoile existente ale curriculei.
 • Promovarea sensibilității culturale: Cum să abordați indigenizarea curriculum-ului cu sensibilitate culturală și să asigurați reprezentarea și interpretarea respectuoasă a materialelor indigene în colecțiile electronice.

Acest webinar se adresează bibliotecarilor universitari care sunt interesați să afle mai multe despre indigenizarea colecțiilor și despre cum să le aplice în propriile contexte.

Sesiunea va fi interactivă și participativă, cu oportunități de întrebări și discuții pe această temă.

21 martie 2024, ora 17.00 – Valorificarea puterii surselor primare: Cum bibliotecile împuternicesc strategiile de predare inovatoare – Choice ACRL

Prezentatori:

 • Kathleen Hilliard – Conferențiar și director de studii superioare, Departamentul de Istorie Universitatea de Stat din Iowa;
 • Susie Woo – Profesor de Studii Americane, Universitatea de Stat din California, Fullerton;
 • Lisa Arellano – Profesor invitat Colegiul Mills de la Universitatea Northeastern.

Participați la o sesiune informativă concepută pentru bibliotecarii dornici să sprijine cercetarea sursă primară și inițiativele de predare în peisajul academic modern. De la înregistrări istorice la tricouri, se vor explora strategii inovatoare pentru valorificarea punctelor forte atât ale surselor primare tradiționale, cât și ale celor netradiționale, pentru a îmbogăți curriculumul interdisciplinar și a îmbunătăți oportunitățile de învățare pentru o nouă generație de studenți.

Prezentatorii ne vor împărtăși:

 • Strategii astfel încât cadrele universitare să folosească resursele bibliotecii și arhivele pentru a crea istorii digitale;
 • Abordări inovatoare pentru a implica și a inspira elevii cu sarcini creative folosind surse primare;
 • Tehnici de integrare a surselor netradiționale unice, trecute cu vederea în cercetarea academică, deblocând perspective noi și îmbogățind discursul academic. Nu ratați aceste informații practice și perspective noi pentru a îmbunătăți impactul bibliotecii dumneavoastre.

26 martie 2024, ora 17.00 – Cum să amplificați inițiativele de implicare a studenților în biblioteca dumneavoastră – Clarivate-ExLibris

Prezentatori:

 • Jessie Ransom – Director Senior de Produs Leganto Ex Libris – Clarivate;
 • Hadas Tayeb [moderator] – Direcctor de Marketing Produs Ex Libris – Clarivate;
 • Matt Sherlock – Director Strategie de Produs, campusM Ex Libris – Clarivate.

Bibliotecile reduc lacunele pentru a îmbunătăți rezultatele studenților și se află la intersecția dintre predare, învățare și viața de student. În acest webinar, se va analiza modul în care bibliotecile se schimbă pentru a satisface nevoile emergente ale studenților, în cazul în care bibliotecilor le este dificil să îndeplinească aceste nevoi și se va explora modul în care biblioteca se poate repoziționa ca un partener cheie în rezultatele studenților.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.