loader image

85 de elevi din Republica Moldova au vizitat TUIASI în prima parte a lunii martie pentru a descoperi cum arată viața de student în capitala Moldovei

85 de elevi din Republica Moldova au fost prezenți la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) în perioada 1 – 11 martie pentru a experimenta cum arată viața de student. Elevii au venit în două grupe, în cadrul proiectului „Direct Access to Students”, în care TUIASI este partener, și au fost însoțiți de profesori de la școlile lor.

Îndrumător în această perioadă din partea universității le-a fost prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga, cadru didactic al TUIASI, care este și coordonator al proiectului.

Între 1 și 4 martie 2022, 45 de elevi ai Colegiului de Construcții din Hîncești, coordonați de către profesorul Zinaida Timbur, au beneficiat de activitățile prevăzute în proiect de tipul vizite, workshopuri tematice, ședințe consiliere pentru orientare în carieră. Apoi, în intervalul 8 – 11 martie 2022, au sosit la TUIASI 40 de elevi ai Centrului de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, alături de directorul unității, Mariana Bârlădean.

„Accentul a fost pus pe desfășurarea workshopurilor tematice care au avut ca principale obiective cunoașterea ofertei educaționale și a posibilităților de angajare după absolvirea cursurilor universității noastre. Aceste activități au avut loc la Facultățile de Design Industrial și Managementul afacerilor, Inginerie Electrică,  Energetică și Informatică Aplicată și Construcții și Instalații. Le-am urat elevilor alegeri inspirate în viitorul vostru apropiat și îi așteptăm în amfiteatrele noastre”

a precizat prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga

Elevii au vizitat Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, Biblioteca TUIASI din Copou, Aula Magna „Carmen Sylva”, Sala Pașilor Pierduți, precum și diverse obiective culturale ale orașului. Tabăra de studiu în Iași s-a desfășurat pe durata a patru zile, ultima zi fiind dedicată consilierii pentru orientarea în carieră și efectuării unui tur al orașului.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este partener în proiectul „Direct Access to Students”, cod 2SOFT 1.1 / 112, acronim DAS, finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.