loader image

A început sesiunea de vară a admiterii la TUIASI! Zeci de candidați au completat din prima zi formularul de înscriere, ajutați de profesorii universității

De luni, 4 iulie 2022, a început admiterea pentru studiile de licență la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI)! La centrele amenajate la sediul celor 11 facultăți, pentru viitorii studenți care nu s-au înscris deja online, folosind platforma modernă dezvoltată de echipa universității, au fost deja zeci de tineri de la primele ore ale dimineții.

Aceștia au fost îndrumați de către cadre didactice ale universității pentru a putea completa formularul de înscriere de pe platforma admitere.tuiasi.ro. Anul acesta, cu un singur dosar și o singură taxă plătită, cei care doresc să devină arhitecți sau ingineri la TUIASI se pot înscrie la oricâte specializări doresc de la trei dintre facultățile universității.

Cei care nu sunt siguri însă pe variantele lor și vor să completeze și specializări de la celelalte opt facultăți, mai plătesc suplimentar o taxă de înscriere, dar în platformă se urmează aceiași pași. Toate detaliile despre procesul de admitere, calendarul stabilit de universitate, când se publică rezultatele și de ce să fii student la TUIASI se regăsesc pe siteul nostru.

Unul dintre avantajele acestui sistem de admitere dezvoltat de specialiștii TUIASI este că situația dosarelor finalizate și înscrise în sistem poate fi urmărită în timp real la adresa următoare. Echipa universității a creionat și o serie de răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări din partea tinerilor absolvenți, pe care le-a publicat la acest link.

Ultima zi de înscriere în sesiunea de vară este 23 iulie, cu două excepții: Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” înmatriculează studenți până pe 7 iulie, proba de departajare urmând a fi susținută pe 9 iulie, în timp ce Facultatea de Automatică și Calculatoare închide înscrierile pe 14 iulie, proba scrisă de admitere fiind programată pentru data de 19 iulie.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.