loader image

Pentru candidații la admitere: răspunsuri la cele mai des întâlnite întrebări

Am citit și am răspuns la întrebările de până acum ale candidaților TUIASI și venim în întâmpinarea celor care urmează să se înscrie cu cele mai întâlnite întrebări și răspunsurile la acestea.

Vă reamintim că există și pe platforma de admitere un ghid complet al înscrierii online, care descrie pas cu pas procesul pe care trebuie să îl parcurgeți, dar și o pagină cu întrebări și răspunsuri legate de procesul de admitere online și rezolvările la eventualele dificultăți pe care le puteți întâmpina.

Pot veni la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași dacă nu am terminat un liceu cu profil tehnic? În primul an de facultate voi recapitula sau voi face vreun soi de pregătire pentru a nu rămâne în urmă?

Desigur, TUIASI este deschisă tuturor candidaților, indiferent de profilul liceului absolvit. Ajută cunoștințele dobândite în cadrul unui liceu tehnic, însă curricula este structurată în așa fel încât fiecare student să poată parcurge ciclul de studiu cu succes indiferent de profilul de la care vine.

Înscrierea se face fizic sau online?

Înscrierea se face online, pe platforma de admitere, iar la facultățile de Automatică și Calculatoare și Arhitectură vor fi și probe care se susțin fizic, la universitate.

Candidații care nu au o conexiune stabilă la internet se pot înscrie și fizic, la Universitate, la sediul facultăților. Dacă vrei să te înscrii la mai multe facultăți TUIASI, poți merge la sediul facultății care reprezintă prima ta opțiune.

Înscrierea se face pe bază de dosar?

Da, la toate facultățile, mai puțin la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, unde există și probe scrise: proba la Arhitectură (19 iulie) este de desen tehnic și liber, iar la AC (20 iulie) test grilă, cu subiecte la alegere, de matematică sau informatică. Aceste probe se vor susține la Universitate.

Când se achită taxa de admitere și cum plătesc?

În momentul înscrierii. Plata taxei de înscriere se poate realiza prin intermediul platformei https://taxe.tuiasi.ro. După completarea numelui, prenumelui și a adresei de mail a candidatului, trebuie selectat campusul Didactic, punctul de plată ADMITERE, și tipul taxei în funcție de facultățile la care doriți să completați fișe de înscriere. După apăsarea butonului Plătește veți fi redirectat către procesatorul de plăți unde veți putea finaliza plata.

De asemenea, plata mai poate fi realizată și prin virament bancar în contul RO44TREZ40620F330500XXXX. Se specifică:

Beneficiarul: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași
Codul fiscal: 4701606
Obiectul plății: taxă de înscriere la concursul de admitere.

Taxa poate fi achitată dintr-un alt cont decât cel personal? Sau poate fi plătită de altcineva?

Da, specificați numele candidatului în detaliile tranzacției.

Copiile documentelor trebuie legalizate?

Nu.

Unde pot vedea mediile de admitere de anul trecut?

Nu afișăm mediile de admitere pentru că ele fluctuează de la un an la altul și pot induce candidații în eroare. Însă puteți lua legătura cu facultatea care vă interesează pentru mai multe detalii. Fiecare facultate TUIASI are datele de contact pe site-ul facultății.

Este necesară diploma de bacalaureat sau este suficientă o adeverința cu nota la bacalaureat?

Pentru înscriere este suficientă adeverința, dar în etapa confirmării locului va trebui depusă diploma în original.

Ce fac dacă am completat incorect fișa de înscriere online?

Vă rugăm să luați legătura cu comisia de admitere a facultății care reprezintă prima voastră opțiune. Găsiți datele de contact pe admitere.tuiasi.ro – secțiunea contact.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.