loader image

Cum îţi faci abonament RATP de tip student?

Eşti student în anul 1 şi nu ştii cum să îţi faci abonament studenţesc RATP ? Eşti într-un an mai mare şi ai pierdut informaţiile primite în anul 1? Nimic mai simplu. Urmează paşii de mai jos:

 1. Îţi faci un abonament pe o linie, cu valabilitate 15 zile la oricare din tonetele RATP-ului. Aici ai nevoie de următoarele documente:
  • legitimaţia de transport vizată în anul curent de studii. În cazul în care nu ai primit legitimaţia de la facultate, este necesară o adeverinţă de la facultate care să certifice calitatea de student la buget, în anul 1;
  • cartea de identitate;
  • o poză ;
  • preţul abonamentului este de 28 de lei.
 2. După expirarea acestui tip de abonament(după cele 15 zile), te prezinţi cu el la Direcţia Servicii Studenţeşti (cămin T19, parter, a doua uşă pe dreapta – Birou Transport Studenţi). Programul acestui birou este de luni până vineri între orele 8:00-14:00.

Aici ai nevoie de următoarele documente:

 • vechiul abonament (cel făcut la toneta RATP );
 • legitimaţia de transport vizată la zi ( în caz că încă nu ai primit legitimaţia de la facultate te prezinţi cu o adeverinţă în care să scrie că eşti student la buget, în anul 1).

Noul abonament este valabil 30 de zile pe toate liniile RATP din Iaşi. Trebuie să îi precizezi doamnei de la ghişeu la ce facultate eşti, anul şi ziua din care vrei să fie valabil abonamentul.

Preţul abonamentului este de 13 de lei.

3. După expirarea acestui abonament te prezinţi cu el înapoi la D.S.S., cu legitimaţia/adeverinţa şi suma de 13 lei.

 • Îţi înnoieşti abonamentul în condiţiile precedente à se repetă pasul 2.

Atenţie!! Este bine să îţi reînnoieşti abonamentul cel târziu în ziua în care ar trebui să expire pentru a nu rămâne descoperit.

Atenţie!! Pe perioada vacanţei nu se fac abonamente!!!

Atenţie!! Studenţii care au abonament de anul universitar trecut procedura începe de la pasul 2.

Acest material a fost conceput în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.