loader image

Erasmus Day 2012 la TUIAŞI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) organizează în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) un eveniment dedicat studenţilor care au venit să studieze în România prin intermediul programului de schimburi inter-academice LLP-Erasmus.

Manifestarea intitulată „Erasmus Student Day” va avea loc joi, de la ora 15.00, în Aula Magna a UAIC. La aceasta vor lua parte rectorii şi prorectorii celor două instituţii de învăţământ superior.

Datorită acestei manifestări, cei 36 de studenţi din afara ţării care vor studia la TUIAŞI în acest an universitar „vor avea prilejul să se cunoască cu cei care studiază la UAIC şi astfel să formeze un grup mai mare, care să participe şi să se bucure de activităţi comune. În acest fel, studenţii vor avea parte de o experienţă academică mai complexă. Cele două universităţi vor avea porţile deschise pentru cei veniţi cu mobilităţi Erasmus, facilitându-le o reală experienţă inter-academică”, a explicat conf. univ. dr. Irina Lungu, prorector pe Relaţii Internaţionale şi Imagine Universitară la TUIAŞI.

Universitatea Tehnică primeşte de 20 de ani studenţi străini prin intermediul programului LLP-Erasmus. Celor care vin din afara graniţelor să studieze la TUIAŞI, la ciclul de licenţă sau de master, li se oferă posibilitatea să participe la cursuri în cadrul unuia dintre cele şase programe de studiu în limba engleză ale universităţii, să utilizeze de cele mai noi echipamente şi laboratoare ale instituţiei, şi să beneficieze de expertiza şi îndrumarea unor profesori şi cercetători de excepţie. În acelaşi timp, studenţii Erasmus ai TUIAŞI sînt implicaţi în viaţa, evenimentele, proiecteleasociaţiilor şi ligilor TUIAŞI, luând parte la baluri ale bobocilor, la tururi ale oraşului Iaşi, la competiţii sportive şi la festivaluri studenţeşti. 

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.